EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 14., szombat
Szilárda

Belföld

Százmilliós házat vásárolt Tóbiás

Tévedtünk, elnézést!

A lokal.hu alábbi cikkében saját hibánkból adódóan tévesen közöltük, hogy Volner János a Jobbik-frakcióvezetőjének vagyonnyilatkozatában egy olyan 25,6 millió forintos takarékbetétben elhelyezett megtakarítás szerepel, ami az egy évvel korábbi vagyonnyilatkozatában nem szerepelt. Ezzel szemben Volner János vagyonnyilatkozatában egy olyan 2563000 forintos takarékbetétben elhelyezett megtakarítás szerepel, ami  valóban nem szerepelt az egy évvel korábbi vagyonnyilatkozatban. A tévedésért az érintettektől elnézést kérünk, az alábbi cikk már a javított állapotot tükrözi.

Jól ment az ellenzéki képviselőknek 2016-ban: Gyurcsány egymilliárdos osztalékkal, Volner egy 2563000 forintos takarékbetétkönyvvel, Tóbiás József pedig egy új házzal gazdagodott.

Nyilvánosságra hozták az országgyűlési képviselők 2016 végén tett vagyonnyilatkozatait. A legnagyobbat most is Gyurcsány Ferenc szakította, a DK-elnök 1,2 milliárd forintnyi osztalékot vehetett fel az Altus Zrt.-től.


A bozótrandijáról és zavaros pénzügyeiről ismert Jobbik-frakcióvezető, Volner János már 2015-ben is 11 ezer 500 eurónyi (3,6 millió forint) megtakarítással rendelkezett, 2016 decemberére viszont előkerült mellé valahonnan egy 2563000 forintot rejtő takarékbetétkönyv is. Főnöke, Vona Gábor pártelnök egy 1500 négyzetméteres szántóval lett gazdagabb.

Habár elbukta MSZP-elnöki pozícióját Tóbiás József, nem panaszkodhat, hiszen tavaly sikerült megvásárolnia Törökbálinton azt a 273 négyzetméteres luxusvillát, amelyre már 2014-ben előszerződést kötött. Így az akkor még cselesen „beépített területként” szerepeltetett ingatlan „lakóházzá vált”. A Ripost becslése szerint a ház értéke elérheti a 100-120 millió forintot a „törökbálinti Rózsadombon”.


Tóbiás József háza RIPOST

Tóbiás már 2014-ben előszerződést kötött a becslések szerint 100-120 milliót érő házra, tavaly sikerült megvásárolnia Fotó: Ripost

Párttársa, Hiszékeny Dezső – akit egy vesztegetési ügyben a héten jogerősen is felmentett a bíróság – tavaly még csak 4 millió forintnyi betét- és ugyanennyi készpénz-megtakarítással rendelkezett feleségével közösen, előbbit viszont sikerült megduplázniuk egyetlen év alatt.

Orbán jelzáloghitele csökkent

Orbán Viktor miniszterelnök vagyonnyilatkozatában már nem szerepel az az 5000 négyzetméternyi felcsúti földterület, amelyet 50 évre átadott a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia utánpótlás-nevelő alapítványának. A kormányfő továbbra is fele részben tulajdonosa egy XII. kerületi lakásnak és egy felcsúti családi háznak. Feleségével közös bankbetétje 742 ezer forintot tartalmaz, jelzáloghitelük pedig több mint egymillióval csökkent.

Kapcsolódó Cikkek