2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Miskolc

Gázszag hozta a frászt az emberekre

Ismeretlen eredetű gázszag keltett riadalmat múlt héten, amit Miskolc több pontján is érezni lehetett. Sokan azt hitték, hogy gázszivárgás történt valahol a városban.

A katasztrófavédelem és a gázszolgáltatók is több telefonhívást kaptak, végül kiderült, hogy senki sem volt veszélyben. A miskolci hivatásos tűzoltók méréseket végeztek a városban, de veszélyes vagy egészségre ártalmas gázkoncentrációt sehol sem mutattak ki a műszerek.


A sajóbányoi üzemből jött a kellemetlen szag

A sajóbábonyi üzemből jött a kellemetlen szag

A gyanú hamar a sajóbábonyi vegyi üzemre terelődött, ahol már korábban is éreztek hasonló szagot a környéken élők. A vizsgálat végül megállapította, hogy egy erős ipari szagosító anyaggal, etil-merkaptánnal szennyezett göngyölegeket égettek az Észak-magyarországi Környezetvédelmi Kft. telephelyén. A szakemberek szerint azért volt félrevezető a buké, mert a földgázt is etil-merkaptánnal szagosítják, hogy szivárgás esetén észlelhető legyen, mivel különben szagtalan.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vadvilág a Kárpát utcában

  Vadvilág a Kárpát utcában

  Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

 • Kiszabadult a Mikulás!

  Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.