EUR: 329,64 Ft
CHF: 301,33 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Aktuális

Veronai buszbaleset: Gizi néni hitte, hogy életben van a fia

A sítáborból hazafelé tartó két sofőr közül V. János maradt életben. A Lokál értesülését a sofőr édesanyja, Gizi néni is megerősítette lapunknak. Az idős asszony a veronai busztragédia óta mindennap megnyújtott egy gyertyát és imádkozott: a fia lehet a sokáig nem azonosított sérült. Eközben az olasz hatóságok vádat emeltek János ellen.

Sikerült azonosítani a veronai buszbaleset áldozatait. Az is kiderült, hogy az olasz kórházban fekvő két sérült egyike V. János, az a sofőr, aki a baleset idején a buszt vezette. Az 52 éves békéscsabai férfi édesanyja lapunknak megerősített, hogy valóban a fiáról van szó. Gizi néni fiával való utolsó személyes emlékéről beszélt.


János egy nappal azelőtt töltötte be az 52. születésnapját, hogy Budapestre indult a szinyeis diákokért. Ünneplés helyett azonban kollégájával a hetvenéves édesanyjához autózott, hogy a hidegben ne maradjon tüzelő nélkül. Este a sofőr elbúcsúzott édesanyjától, aki minden külföldi út előtt fia lelkére kötötte, hogy nagyon vigyázzon magára.

v. janos-anyja-mecses

– A tragédia éjszakáján fölébredtem, megéreztem, hogy nagy baj történt – mondta a Lokálnak sírva Gizi néni. – Ugyanaz a szorongó érzés tört rám, mint amikor ősszel meghalt a kisebbik gyerekem. Reggel bekapcsoltam a tévét, ott láttam a fiam égő buszát. Arra gondoltam, ez nem igaz, nem lehet, hogy az én Jancsikám is hasonló sorsra jut, mint az öccse. Ő maradt az egyetlen támaszom. Mindig féltettem, aggódtam érte, ő pedig nyugtatgatott, nem lesz semmi baj – teszi hozzá János édesanyja. A békési tanyáján élő asszony azt is elmondta, hogy az orvos rendőrökkel együtt érkezett hozzájuk, hogy DNS-mintát vegyen tőle. Fiát azonban csak most sikerült azonosítani.


– A család végig reménykedett benne, hogy ő lehet az egyik sérült, akit nem azonosítottak – mondja János sógornője Ilona.

v.ilona-v.janos-sogora-verona1
Az olasz hatóságok eközben gondatlanságból elkövetett emberöléssel, gondatlan vezetéssel, illetve hanyagsággal vádolják V. Jánost, akinek a teste információink szerint hatvan százalékban megégett. A buszbaleset áldozatait előreláthatóan pénteken szállítják haza.

Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek