EUR: 328,83 Ft
CHF: 299,54 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Hódmezővásárhely

Gömöri Krisztián erősíti a BFMK társulatát

A hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színköre Petőfi Sándor A helység kalapácsa című művét viszi színpadra. Az amatőr társulat ezúttal a Szegedi Nemzeti Színház egyik művészével, Gömöri Krisztiánnal egészül ki.

A BFMK társulata évről évre előrukkol egy produkcióval, amellyel a közönségét megörvendezteti. 2017-ben egy klasszikus darabhoz nyúlnak, mégpedig A helység kalapácsa című komikus eposzhoz.


HO_gömörikrisztián bessenyei színkör próba1

A darab ünnepi bemutatója március 15-én 18 órakor lesz a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

A Petőfi-mű bemutatásával emléket kívánnak állítani a művelődési központ névadójának, hiszen Bessenyei Ferenc alakította az 1965-os filmváltozatban a főszerepet.

HO_gömörikrisztián bessenyei színkör próba2

Gömöri Krisztián nem először jeleníti meg a helység kalapácsát.

A mostani változatban Fejenagyot, azaz a helység kalapácsát a Szegedi Nemzeti Színház színésze, Gömöri Krisztián viszi színre. Ő maga amatőr színjátszóként, még fiatal korában találkozott először Petőfi művével. Ahogy akkor, most is a címszerepet alakította, a különbség leginkább annyi, hogy középiskolásként nem nagyon gondolkodott az egyes szerepeken, hagyta, hogy rendezzék, most viszont már elmélyed egy-egy karakterben. Tanácsokkal, ötletekkel látja el a szombati próbák folyamán a társulat tagjait is, de ez nem újdonság, a profi társulatokban is igyekszik minél többet segíteni a kollégáknak, amit tőlük is megkap.

HO_gömörikrisztián bessenyei színkör próba3

Erdélyi Tibor a színpadi szereplés mellett a díszletekért is felel. A makett már el is készült.

A darab egy másik különleges szereplője Erdélyi Tibor vásárhelyi festőművész, aki egykor színjátszással is foglalkozott, illetve eredeti szakmája dekoratőr, így nem meglepő a felkérés, hogy jelenítse meg az egyik szereplőt, és egyben a díszletekért is ő felel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az úrhatnám polgár Pécsett

  December 6-án mutatták be  Moliere Az úrhatnám polgár című vígjátékát a Pécsi Nemzeti Színházban, Rudolf Péter rendezésében.

 • Vadvilág a Kárpát utcában

  Vadvilág a Kárpát utcában

  Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

 • Kiszabadult a Mikulás!

  Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.