2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb Salgótarján

Grill Fesztivál lesz nyáron Pilinyben

Nagy dobásra készülnek idén Pilinyben, ahol a szervezők a legnagyobb, minőségi kikapcsolódást nyújtó térségi gasztrofesztiválok sorába szeretnének beállni nyári rendezvényükkel.

A Grill Fesztivált 2017. június 24-én, a pilinyi Közösségi Ház parkjában rendezik meg – mondta el kérdésünkre Lehoczki Erik főszervező.


– Ez lesz Nógrád megye első olyan ingyenes gasztronómiai rendezvénye, amely kizárólag a grillezés „tudományával” foglalkozik. A helyszínre közel ötezer főt várunk. A fesztiválon grillezőcsapatok mérik össze sütőtudásukat, amit a nap végén a zsűri értékel majd. Egész nap online streamet (élő videóbejelentkezést) biztosítunk, amelyben egy drón is segítségünkre lesz. Óránként tombolahúzást tartunk, de több más közönségszórakoztató elemmel is kedveskedünk majd a megjelenteknek. Lesz helikopteres és lovas hintós településnézés, vidámpark a fiatalabb korosztály számára, valamint ízek és vásárosok utcája. Az is biztos immáron, hogy az eseményen a fellépők között lesz Tabáni István és Postás Józsi – de ez a lista még nem teljes. Az estét egy ismert magyar együttes indítja majd nagykoncertjével, a napot pedig egy szabadtéri „Grillbál” zárja – foglalta össze Lehoczki Erik.

A jó hangulat garantált lesz! Fotó: Profimedia

 

Az esemény közösségi oldalán már most látszik: nagy az érdeklődés a program iránt. A szervezők 30 csapat nevezését tudják fogadni, akik a Grill Fesztivál honlapján regisztrálhatnak. Az érdeklődők úgynevezett kóstolójeggyel tudják majd megízlelni az elkészített étkeket. A program szakmai „felügyeletét” a Palóc Grillszövetség látja el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.