EUR: 329,52 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 14., szombat
Szilárda

Belföld Tatabánya

Gyarapodott a kórház

Két új készüléket kapott a Szent Borbála Kórház. A Becton Dickinson Magyarország Kft. adományának köszönhetően a Krónikus Belgyógyászati Osztályra egy új EKG-készülék érkezett, az Endoszkópos Laborban pedig egy szén-dioxid-inszufflátort helyezhettek üzembe. Utóbbit naponta körülbelül tíz betegnél használják vastagbéltükrözéskor. Dr. Káfony András, a kórház Gasztroenterológiai Osztályának osztályvezető főorvosa elmondta:

– Ahhoz, hogy jól lássunk a vastagbélben és megtaláljuk a daganatokat, eddig is fel kellett fújni levegővel. Ez a készülék szén-dioxiddal fújja majd fel, sokkal jobban látni és a betegeknek is komfortosabb érzetet nyújt.


– Az EKG-készülék pedig azért tesz majd jó szolgálatot a Krónikus Belgyógyászati osztályon, mert itt szinte csak idős, ágyhoz kötött betegeket kezelnek, akiknél fontos, hogy a kórteremben, az ágy mellett el tudják végezni szükséges szívvizsgálatokat – hangsúlyozta dr. Labancz Klára, a Krónikus Belgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa.
Nem ez az első alkalom, hogy az amerikai nagyvállalatnak köszönhetően új eszköz került a kórházba, A Becton Dickinson már hét éve támogatja rendszeresen a Szent Borbála Kórházat, évente nagyjából egy-két millió forint értékű műszerrel. Vecsernyés Csaba, a Becton Dickinson Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte:

– Mindig olyan műszert adnak, amire a kórháznak szüksége van, a támogatásukra ezentúl is számíthatnak. A következő években elképzelhető, hogy a Becton Dickinson még nagylelkűbb adományokkal érkezik majd időről időre a Szent Borbála Kórházba, ami nagyban hozzájárulhat a vizsgálatok minőségéhez.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Bocskor Andrea: Boldogulni a szülőföldön lehet

    Bocskor Andrea: Boldogulni a szülőföldön lehet

    Óvatos bizakodással tekint Volodimir Zelenszkij elnökségére Bocskor Andrea, a beregszászi születésű fideszes európai parlamenti képviselő, és egyértelmű sikernek tekinti, hogy a Velencei Bizottság minap közzétett értékelésében az Európa Tanács égisze alatt működő jogásztestület felszólította Kijevet: helyezze hatályon kívül a kisebbségek nyelvhasználatáról szóló jogszabály bizonyos rendelkezéseit.