2019. december 14., szombat
Szilárda

Egyéb II.kerület XI.kerület XII.kerület

Gyermekvasutas-képzésre, fel!

Február 4-én indul a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút tavaszi tanfolyama, a négy hónapos képzés után a fiatalok nyáron állhatnak először szolgálatba, és csatlakozhatnak a jelenleg mintegy ötszázötven gyermekvasutasból álló csapathoz, amelynek munkáját csaknem hetven ifjúsági vezető segíti, irányítja.

A képzésen a tanulókat felkészítik a gyermekvasutas-szolgálatokra és a kisvasutas életre. A gyerekek heti egy alkalommal elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthonépületben, a kisvasút állomásain, valamint a MÁV Baross Gábor Oktatási Központjában. Elsajátítják a vasúti jelzési és forgalmi ismereteket, pénztári szabályokat, tanulnak a környék turisztikai látványosságairól, majd vizsgát tesznek.


Gyermekvasút hűvösvölgyi vontatási telepének mindennapjai ( Fotó: Sáfár Tibor)

A hűvösvölgyi vontatási telepet is tanulmányozzák a jövendő gyermekvasutasok ( Fotó: Sáfár Tibor)

– A tanfolyamra az általános iskola negyedik, ötödik vagy hatodik osztályába, illetve ennek megfelelő gimnáziumi osztályba járó diákok jelentkezhetnek, akiknek tanulmányi átlaga legalább négyes; a gyermekorvos alkalmasnak találja őket a gyermekvasutas-szolgálatra; továbbá a szüleik, iskolaigazgatójuk és osztályfőnökük is hozzájárul ehhez – tájékoztatott a MÁV Széchenyi-hegyi Gyermekvasút sajtóosztálya. Hozzátették, a felvétel jelentkezési sorrendben történik, de aki most nem jut be, annak sem kell bánkódnia, mert az októberben induló őszi képzésen próbálkozhat legközelebb.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.