EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Egyéb Győr

Győrben sorsoltak: nehéz csoportba került a magyar röplabdacsapat

Erős csoportba került az U19-es fiú röplabda-válogatott a szlovákokkal közös rendezésű Európa-bajnokságon. A sorsolást Győrben tartották meg, ahol a részletek is kiderültek.

Tomanóczy Tibor szövetségi edző együttese csütörtökön a győri sorsoláson a címvédő lengyel csapat mellett az olasz, a bolgár, a belga és az orosz válogatottat kapta ellenfélnek.


A magyar csapat neve is előkerült
Fotó: O. Jakócs Péter

A szlovákiai Púchov városában a másik csoportba a társházigazdák mellett Románia, Törökország, Finnország, Franciaország és Csehország került. A csoportokból az első két helyezett folytatja majd a győri elődöntőkben, míg a 3-4. helyezettek az 5–8. pozíciókért küzdenek.

Tomanóczy Tibor a sorsolást követően elmondta, rendkívül nehéz csoportba kerültek, de örül neki, hogy ilyen komoly ellenfelekkel találkozhatnak majd, s bízik benne, hogy meg tudják „ráncigálni az oroszlán bajszát”, és sikerül örömet okozniuk a magyar szurkolóknak.

Borkai Zsolt a sorsoláson
Fotó: O. Jakócs Péter

Szabó Márton, a válogatott csapatkapitánya hangsúlyozta: kemény ellenfeleket kaptak, de felkészültnek érzi a csapatot – amely az NB I-ben szerepel –, és áprilisra csúcsformába kerülve meg akarják mutatni a tudásukat Európának.

Az Európa-bajnokságot április 22. és 30. között rendezik Győrben és Púchovban, az első hat helyezett automatikus résztvevője lesz az augusztusi bahreini világbajnokságnak, valamint a júliusi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak is. Utóbbira a hetedik helyezett is kvalifikál.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.