2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Tatabánya

Hagyományos eredménydömping a birkózóknál

Megtartották hagyományos évzáró, egyben évnyitó vacsorájukat a birkózók. A Tatabányai Sport Club birkózószakosztályának volt mit ünnepelni, hiszen tavaly nagyon szép eredmények születtek. A vacsorán Katona Géza, a TSC birkózószakosztály vezetőedzője minden sportolónak köszönetet mondott a kemény munkáért.

– Rengeteg szép eredmény született tavaly, Réczi Bianka például junior Európa-bajnoki 5., junior világbajnoki 7. lett. Ezenkívül nagyon büszke vagyok az NB II-es felnőttcsapatra, amely 21 csapat között végzett a 3. helyen. A legkisebbek is jól teljesítettek, Zóni Dániel például magyar bajnok, Mislai Bence kétszeres magyar bajnok volt tavaly – mondta el Katona Géza, hangsúlyozva, hogy ezenkívül is sok szép eredmény született 2016-ban.


13_tsc_birkozok_01
A vacsorán idén is részt vett Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke, aki szerint óriási teljesítmény, hogy a hazai klubok között mindig az első tíz környékén végez a TSC birkózószakosztálya. – Tatabánya mindig a magyar birkózás egyik fellegvára volt, évek óta az első tízben vannak. Ez komoly eredmény, hiszen olyan nagy vidéki klubokkal kell küzdeniük, mint Szombathely vagy éppen Miskolc. Biztos vagyok benne, hogy Katona Géza évtizedes munkája is nagyban hozzásegíti a klubot a kiemelkedő helyezéshez. Ami a szövetség feladatait illeti, idén lesz egy U23-as Európa-bajnokság Szombathelyen, ami főpróbája lesz a világbajnokságnak, hiszen 2018-ban öt év után ismét Budapest adhat otthont a felnőtt-világbajnokságnak.
Az előkelő helyezést dicsérte Sámuel Botond, a TSC ügyvezető-elnöke.

– 131 szakosztályt jegyez a Magyar Birkózó Szövetség, 9. helyen végzett a TSC. Évek óta ott vagyunk az élen, ami azért is dicséretes, mert felnőtt versenyzőnk nincs, tehát ezt mind az utánpótlás-eredmények alapján értük el. – hangsúlyozta.


Az Sport Hotelben rendezett ünnepi vacsora után persze nem áll meg a munka, a TSC birkózói folytatják az edzéseket, hogy idén is legalább ilyen jól teljesítsenek a különböző versenyeken.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vadvilág a Kárpát utcában

  Vadvilág a Kárpát utcában

  Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

 • Kiszabadult a Mikulás!

  Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.