EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 14., szombat
Szilárda

Életmód

Három piac, ahol finomat ehet

Napjainkban újra divatba jött a piacra járás. Érdekes és izgalmas program, emberek, ízek, illatok kavalkádja.

Ráadásul piacra járni nemcsak a friss zöldségek, gyümölcsök, húsok miatt érdemes, hanem akkor is, ha valami finomat szeretnénk. Íme három piac, ahová nem csak lángosért érdemes elmenni.


1. Belvárosi Piac (​1054 Budapest, Hold u. 13.)
Budapest legújabb gasztroparadicsoma a régi Hold utcai Vásárcsarnok, amely felújítása óta Belvárosi Piac néven működik. A földszinten még mindig őstermelők árulnak, de az emeleten új világba lép az ember: belekóstolhatunk a város legjobb új hullámos konyháiba, s akár Michelin-csillagos séf éttermében is ehetünk. Egymás mellett nyitott ugyanis helyet a Bock bisztrós Bíró Lajos, Gianni, a Michelin-csillagos Onyx és a Szabó Péter-féle Vörös Homár, valamint Lakatos Márk műhelye. Akár egy gasztro-csúcstalálkozó, amelyre már a turisták is rátaláltak: egyre több külföldi vendég listájára kerül fel egy városi séta során.

2. Nagy Vásárcsarnok (1093 Budapest, Vámház krt. 1–3.)
Régi nagy kedvenc a Vásárcsarnok, amelyet Európa egyik legszebb piacának is megválasztottak. A nagycsarnok egyben a város egyik turistalátványossága is, a külföldi vevők imádják az emeleten található kézműves és népművészeti termékeket, na meg a zöldségesstandoknál található paprikafüzéreket. Az emeleten hagyományos magyar ételeket árulnak a talponállók, így ha a belvárosban hazai ízekre vágyunk megfizethető áron, és szívesen elvegyülnénk a nyüzsgő tömegben, ez tökéletes választás.


3. Hunyadi téri piac (1067 Budapest, Hunyadi tér 4–5.)
A három közül a néhány éve megszépült Hunyadi téri piac a legcsaládiasabb. Az apró vásárcsarnokban és az őstermelői részen rengeteg zöldség-gyümölcs, baromfiüzlet, pékség, füstölt áru tárul elénk. A környékbeliek szerint itt van a város egyik legjobb pecsenyesütője is, ahol mindig sorban állnak az emberek hurka-kolbászért, sültekért és rántott húsokért. Még főtt sertésfejet is árulnak, kizárólag haladóknak. Aki ennél „könnyebb” ételre vágyik, finom sajtos-tejfölös lángost is talál.

Kapcsolódó Cikkek