EUR: 331,65 Ft
CHF: 303,32 Ft
2019. december 10., kedd
Judit

Egyéb Szolnok

Harry Potter-fotókiállítás nyílt a könyvtárban

A Harry Potter-regénysorozat a mai napig az ifjúsági irodalom egyik legkedveltebb műve. A könyvekből készült filmeknek köszönhetően ma már alig akad olyan, aki legalább hírből ne hallott volna a három varázslótanonc kalandjairól, Voldemort nagyúrról vagy a Roxfortról. Ez a varázslatos világ tárul ki előttünk a Verseghy Ferenc Könyvtár ifjúsági részlegén, ahol Földi Reginának a forgatási helyszíneken készített fotóit állították ki.

Regina egy évvel ezelőtt készítette a fényképeket. – Tavaly ilyenkor volt lehetőségen kiutazni Angliába, ahol a bátyám lakik. Egy kívánságom volt az utazással kapcsolatban, hogy menjünk el pár helyszínre, ahol a filmeket forgatták. Elmentünk Exeterbe, Gloucesterbe és Oxfordba is – mesélte.


Ezt a képet Glouchesterben fotózta Regina; a film kedvelői ráismerhetnek az első részben látott jelenetre, amikor Harry, Ron és Hermione áthaladnak a Roxfort udvarán Hagrid házáig. Fotó: Földi Regina

Ezt a képet Glouchesterben fotózta Regina; a film kedvelői ráismerhetnek az első részben látott jelenetre, amikor Harry, Ron és Hermione áthaladnak a Roxfort udvarán Hagrid házáig.
Fotó: Földi Regina

 

A képeket a 16 éves gimnazista lány pusztán hobbiból készítette, ugyanis három éve egyik kedvenc időtöltése a fotózás. Mikor a könyvtárban közösségi szolgálatot teljesített, megismerkedett az ott dolgozókkal, és egyik beszélgetésük alkalmával felmerült a Harry Potter-filmsorozat. – Elmeséltem, hogy voltam pár forgatási helyszínen, és mutattam képeket. Cserfalvi Katának annyira tetszettek, hogy megkérdezte, kiállíthat-e párat. Természetesen beleegyezem – válaszolta Regina, aki körülbelül 10 éves kora óta rajong a történetért, de a filmekkel szemben a könyveket részesíti előnyben.

Ezen az Oxfordban készült képen az az ebédlő látható, amely megihlette a filmekben is látható roxforti nagytermet. Fotó: Földi Regina

Ezen az Oxfordban készült képen az az ebédlő látható, amely megihlette a filmekben is látható roxforti nagytermet.
Fotó: Földi Regina

A fotókat február 18-ig lehet megtekinteni a könyvtár ifjúsági termében.


A kiállításon egy üzenőfal is ki van téve, ahol az alkotónak üzenhetnek a látogatók. Fotó: Lokál Extra

A kiállításon egy üzenőfal is ki van téve, ahol az alkotónak üzenhetnek a látogatók.
Fotó: Lokál Extra

Kapcsolódó Cikkek