EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Belföld Pécs

Hatalmas családi térré változik a Zsolnay-negyed

A következő két évben csaknem 500 olyan program lesz a Zsolnay Kulturális Negyedben, ami kifejezetten a családosoknak szól. Lesz játszóház, képesség- és készségfejlesztő foglalkozás, sőt a szülőknek ismeretterjesztő előadás-sorozat is. Az egészben pedig a legjobb, hogy mindez ingyenes.

Egy pályázatnak köszönhetően a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed 40 millió forintot fordít arra, hogy ingyenes családi rendezvényeket tartson. Ez egy teljesen új programsorozat, ami gyerekeseknek és gyermekvállalás előtt állóknak is szól.


– Ezeknek a rendezvényeknek az egyik célja, hogy élményekkel gazdagítsa a családokat, a másik pedig az, hogy a helyi közösségeket, családokat is megerősítse. Ebben vállal a következő két évben a Zsolnay Kulturális Negyed szerepet – mondta Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár.

Itt minden a családokról és családoknak szól majd

Itt minden a családokról és családoknak szól majd Fotó: ZSKN

– Mára kijelenthetjük, hogy a létesítmény és a Zsolnay Örökségkezelő NKft. által működtetett intézmények elsősorban a családok számára nyújtanak programokat, kikapcsolódási lehetőségeket. Ezt erősíti tovább ez a pályázat, amelynek segítségével még szélesebbre nyílik az a bizonyos képzeletbeli kapu a kultúra világában – mondta Páva Zsolt, Pécs polgármestere.


Az elmúlt években a Zsolnay Örökségkezelő NKft. az éves állami támogatás mellett 30 millió forint pályázati összeget tudott lehívni.

– Ezt tavaly már 100 millió forintra sikerült növelnünk. Így az a célkitűzés, hogy a Zsolnay Kulturális Negyedet szeretnénk a családosoknak átadni, egyre közelibbé válik a széles programkínálat által – mondta Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

A programokra bárki jelentkezhet e-mailes regisztrációval. Az előadók között olyan nevek szerepelnek, mint prof. dr. Bagdy Emőke, Bíró László püspök, dr. Koltai Mária, dr. Pécsi Rita. Emellett számos élményközpontú játszóházat és foglalkozást is tartanak majd kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Kapcsolódó Cikkek