EUR: 331,66 Ft
CHF: 303,30 Ft
2019. december 10., kedd
Judit

Egyéb Ózd

Hírességeket invitál a városba a helyi vállalkozó

Sikeres rendezvénysorozat részesei azok az érdeklődők, akik személyesen szeretnének találkozni ismert sportolókkal, színészekkel, médiaszemélyiségekkel vagy az élet más területéről érkező hírességekkel.

Dancsok Tamás vállalkozó 2011-ben szervezte az első eseményt, mintegy megszondázva az ózdi emberek érdeklődését. A kezdeti sikerek után úgy döntött, városának szüksége van ilyen rendezvényekre, ezért havonta szervezi az újabb programot, amiben már ismert támogatókra talált.


– Nem az anyagi haszonszerzés volt a célom – hiszen a látogatóknak ingyenes a programsorozat –, hanem az emberek látókörének szélesítése, tudásszintjük növelése. Egy-egy tudományos vagy kulturális terület kiemelkedő előadója ugyanis szakszerűen el tudja magyarázni a szakmai dolgokat és hiteles válaszokat ad a felmerülő kérdésekre. Az érdeklődés olyan mértékű, hogy esetenként a 700 fős színházteremben kell megtartani a rendezvényt – nyilatkozta a szabadegyetem szponzora.

A kezdeményezés híre eljutott Vincze Ottó korábbi válogatott labdarúgóhoz is, aki Ózdon kezdte a pályafutását. Bekapcsolódott a programokba és házigazdaként szólaltatja meg a vendégeket. Ismertsége és kiváló kapcsolatai révén számos hírességet tud Ózdra szervezni.


Fotó: Lokál Képalá: Ismert embereket csábít Ózdra a szabadegyetem

Fotó: Lokál
Képalá: Ismert embereket csábít Ózdra a szabadegyetem

A napokban harmadik alkalommal rendezték meg a Sport és Média előadást, amelyre sikerült megnyerni Nemcsák Károly színházigazgatót, Növényi Norbert olimpiai bajnokot, Kótai Mihály profi bokszvilágbajnokot és Hajdú B. István sportriportert. Csisztu Zsuzsa ezúttal nem tudta vállalni az utazást, de ő vitte ki a riói olimpiára Ózd város zászlaját, amelyet az olimpikonokkal és más közéleti személyiségekkel aláíratott, és amelyet a napokban árvereztek el. A relikviát Ózd városa, valamint Rimoczi Miklós és Dancsok Tamás magánszemélyek vásárolták meg, helyéül pedig „az idők végezetéig” az ÓMI Olvasót jelölték meg.

Fotó: Lokál Képalá: Pappné Szalka Magdolna, az ÓMI igazgatója adta át Vincze Ottónak a városi díjat

Fotó: Lokál
Képalá: Pappné Szalka Magdolna, az ÓMI igazgatója adta át Vincze Ottónak a városi díjat

Vincze Ottó ezen a napon vette át az ózdi kultúra támogatásáért odaítélt díjat.

Dancsok Tamás elárulta: a februári szabadegyetem vendége két közgazdász, Bogár László és Boros Imre  lesz, valamint Bayer Zsolt újságíró.

Kapcsolódó Cikkek