EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Belföld

Hittérítő mormonokat raboltak ki

Alaposan pórul járt két amerikai mormon hittérítő Miskolcon – írja a Zsaru magazin. Az amerikai állampolgárságú férfiak az utcán ismerkedtek meg L. Krisztiánnal és M. Verával, akik elpanaszolták, hogy nehéz anyagi körülmények között élnek, és milyen jó lenne, ha nyernének a lottón.

– A misszionáriusok azt tanácsolták, imádkozzanak együtt – mondta a lapnak Ifju Andrásné alezredes, a Miskolci Rendőrkapitányság lopási alosztályvezetője. A mormonok megbeszélték, hogy január 31-én elmennek L. Krisztiánékhoz, ám ez a találkozás kínosan végződött, mivel M. Veráék egyik ismerőse felelősségre vonta őket, mert még mindig nem nyertek. Ezután a mormonok távoztak, de egy telefonos bocsánatkérés után visszatértek.


A képcsőházban aztán L. Krisztián elővett egy kést, az egyik mormon mellkasához szegezte, és az elmaradt lottónyeremény összegét, húszmillió forintot követelt tőle. A rémült misszionárius végül hétezer forintot adott nekik, ami után elengedték. A zsaruk nem sokkal később elfogták a párt, a bíróság pedig elrendelte mindkettejük előzetes letartóztatását.

Kapcsolódó Cikkek