EUR: 328,83 Ft
CHF: 299,29 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Extra

Húsz évet is kaphat Csábi Bettina

Bűnszervezetben elkövetett adócsalás miatt akár húsz év börtönbüntetést is kaphat Csábi Bettina tízszeres bokszvilágbajnok. Az egykori sportoló cégén 650 millió forintot keres a bíróság.

Csábi Bettina

Csábi Bettina

A bokszhercegnőként is emlegetett Csábi Bettina a Kecskeméti Törvényszék tárgyalótermében a vádlottak padján ülve várta perének végkimenetelét. A bokszvilágbajnok végig jegyzetelt, mellette pedig ott ült volt férje, K. István elsőrendű vádlott is. Bettina a tegnapi iratismertetés után szó nélkül távozott, sietett haza Bajára tízéves ikerlányaihoz, Szávához és Kamillához.


A Lokál információja szerint Csábit 2011 novemberében kommandósok vitték el bajai otthonából, mert a vád szerint nyolc társával együtt 650 millió forint adót csaltak el. A bokszvilágbajnok tulajdonosa és ügyvezető igazgatója volt annak a kft.-nek, ami másfél éven keresztül Romániában vásárolt gabonát. A vád az, hogy a papírok szerint szlovák cégeknek adták el a gabonát, valójában azonban itthon értékesítették, de az áfát nem fizették be. Az ügyben március végén hirdetnek ítéletet.

Ha bebizonyosodik Csábi bűnössége, a börtönbüntetés mellett mintegy 140 millió forint vagyonelkobzásra is számíthat. A bokszvilágbajnok nem kívánt nyilatkozni az ügyről, ügyvédje azonban megígérte: az ítélethirdetés után állnak a Lokál rendelkezésére.

Kapcsolódó Cikkek

  • 2020-ban is lesz nyugdíjemelés

    2020-ban is lesz nyugdíjemelés

    Jövőre emelkednek a nyugdíjak. Az emelés több mint 2,5 millió nyugdíjast, illetve nyugdíjszerű ellátásra jogosultat érint. Emellett a kormány 2020-ban is számol nyugdíjprémium kifizetésével.

  • Exatlonnal erősít a TV2

    Exatlonnal erősít a TV2

    Január elsején visszatér a TV2 sikerműsora, az Exatlon Hungary! Új helyszínen, nehezebben pályákon új szereplőkkel indul az extrém sportreality, aminek idén két győztese is lesz.