EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Belföld Győr

Idén is marad a szigor!

A Győri Közterület-felügyelet tavaly már bekeményített, és erre az évre is szigorúságot fogadtak. Ennek eredményeként folyamatosan ott lesznek az városban és minden szabálytalankodóra lecsapnak.

Truka István, a Győri Közterület-felügyelet vezetője elmondta, a közlekedési szabálysértések számában tapasztalható emelkedés tavaly végre megállt, ami jó hír.


Tavaly is megvolt a szigor, ami idén is kitart
Fotó: O. Jakócs Péter

– Sajnos a hulladékkommandóval kapcsolatban már nem tudok ilyen jó hírekről beszámolni. Tavalyelőtt az eljárásaink száma hozzávetőleg kettőszáz volt, 2016-ra ez megduplázódott – mondta el a szervezet vezetője.

A hulladékkommandónak legtöbb munkája a szelektív hulladékgyűjtők környékén akad, folyamatosan szabálysértést tapasztalnak.

– A Győr-Szol Zrt.-vel és a rendőrséggel közösen azt tapasztaljuk, hogy a szelektívszigeteket sokan nem a rendeltetésüknek megfelelően használják. Például a kommunális szemetet is oda teszik le, mi pedig az említett intézményekkel közösen igyekszünk ezt megakadályozni – ismertette Truka István.

A közlekedésre visszatérve: bár a számok nem növekedtek, sokan vannak, akik még mindig tilosban parkolnak, fittyet hányva a szabályokra és a biztonságra. Ilyenkor a közterület-felügyelők fényképpel dokumentálják az esetet, majd kiállítják a büntetésről szóló papírt. A vezető pedig további szigort ígér.

Látható, modern autókkal járőröznek a közterület-felügyelők
Fotó: O. Jakócs Péter

– Városszerte ellenőrzünk, a külső városrészeket is. Négy közterület-felügyelő csak a közlekedési szabálysértésekkel foglalkozik, nem csak munkaidőben – zárta szavait Truka István.

A közterület felügyelet tehát szigorúan figyel, és ha kell, intézkedik is. Nem éri meg tehát a szerencsére játszani, inkább tartsuk be a szabályokat.

Kapcsolódó Cikkek