2019. december 09., hétfő
Natália

Egyéb Veszprém

Infrastrukturális fejlesztések

Veszprém megye infrastrukturális fejlesztéseiről tartott előadást a Pannon Egyetemen dr. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára múlt héten.

A közlekedési infrastruktúra terén az elmúlt időszakban jelentős fejlesztések történtek: Székesfehérvár és Veszprém között 2×2 sávossá alakították a nyolcas utat – a várpalotai elkerülőt kivéve, amely 2018 elejére készülhet el. Tavaly összesen 30 kilométer útszakaszt tettek rendbe a megyében, köztük a 82-es út zirci, illetve Gyulafirátót és Eplény között szakaszát. Idén folytatódik ez a munka, ezúttal négymilliárd forint értékben összesen 40 kilométer útszakasz újulhat meg Veszprém megyében.


A 82-es út tavaly újult meg (fotó: Domján Attila)

2017-ben megkezdődhet a Szabadbattyán–Aszófő közötti vasút villamosítása, ami a tervek szerint 2018-ra készül el, és egyúttal az állomásépületek rekonstrukcióját is elvégzik. Szintén kiemelt figyelmet kapnak a kerékpárutak: a Modern Városok Program részeként Veszprém és Gyulafirátót, Veszprém és Márkó, valamint Veszprém és Szabadságpuszta között épülhetnek kerékpárutak, ráadásul ezek részben illeszkednek a kormány által kiemelt projektté nyilvánított, összesen 110 kilométer hosszú Pannonhalma–Veszprém–Balatonfüred kerékpárútba is.

dr. Fónagy János (fotó: Domján Attila)

Az előadáson a Modern Városok Program számos más eleméről is szó esett: így a szentkirályszabadjai repülőtértől északra található területen ipari park létesül, ahol a korábban mezőgazdasági célra használt területeket közművesítik és már a Modern Városok Bizottsága előtt van az a fejlesztés, aminek révén első körben 400 új munkahely létesülhet a területen.

Kapcsolódó Cikkek