EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb XIII.kerület

Ingyen tanulhatnak a kismamák

Idén is elindítja a kismamák számára ingyenes számítógépes tanfolyamot az önkormányzat. Az elmúlt évekhez hasonlóan a cél a munkába állás megkönnyítése.

Mint a Lokál Extra az önkormányzattól megtudta, a 2011 óta folyamatosan, évi két alkalommal indított képzések kedvező tapasztalataira és az időközben felmerült igényekre tekintettel idén megújul a program, hiszen a négymodulos ECDL Start számítástechnikai tanfolyam mellett a +3 modul megszerzésének lehetőségét is biztosítják a XIII. kerületi lakóhellyel rendelkező kismamák részére.


A képzés március 20-án, 15 fős csoporttal indul, június végéig tart, a második félévben pedig szeptember 18-tól 2018. január végéig lesz a tanfolyam. Az alapozó képzést a Prevenciós Központban tartják, a vizsgára való felkészítést és a vizsgáztatást az ECDL-vizsgaközpont a Németh László Gimnáziumban végzi.

A számítógéptermet, a szakképzett tanárokat és a vizsgadíjat az önkormányzat biztosítja. Nem mellesleg a tanfolyam idejére 1 év feletti gyermekek részére a Napraforgó Bölcsődében, 2 év felettiek számára a Gyermekházban található Tücsöktanyán gyermekfelügyeletet biztosítanak. A kitöltött jelentkezési lapokat – amelyek a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán vehetők át – február 24-ig lehet leadni, személyesen a Polgármesteri Hivatalban, illetve elküldhetik a [email protected] e-mail-címre. A tanfolyamra a jelentkezés sorrendjében kerülnek be a résztvevők.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.