EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Belföld Zalaegerszeg

Itt a szalagavatás szezonja

Nehéz kiválasztani a megfelelőt Fotó: Inhof András

Nehéz kiválasztani a megfelelőt
Fotó: Inhof András

Örök élmény, vagy felesleges pénzkidobás? Sokak szerint túl sok költséggel jár, még akkor is, ha viszonylag bőséges az osztálypénz nyújtotta keret. Azok az iskolák is borsos árat fizethetnek, amelyek nem rendelkeznek megfelelő helyszínnel, hiszen elegendő nagyságú termet kell bérelniük. Az esemény ugyanakkor jelkép, az a célja, hogy a diákok ne felejtsék el iskolájukat a közelgő vizsgák és a felnőtté válás küszöbén, lelki, érzelmi felkészülés, ünnepi búcsú, előzménye a még ünnepélyesebb végső ballagásnak.

Fontos a visszaigazolás Fotó: Inhof András

Fontos a visszaigazolás
Fotó: Inhof András

Tóth Ferencné, a Glória Esküvői Ruhaszalon tulajdonosa szerint lassan nyolc éve beindult az őrület, hogy a szalagavatón kötelező tánchoz csakis csodaszép ruhakölteményekben szeretnének megjelenni a lányok, főleg menyasszonyi ruhában. Így van ez idén is, vannak intézmények, amelyek a hófehér araruhát pártolják, van, ahol barackszínű az elképzelés vagy csak az ekrüt engedélyezik, hiszen a menyasszonyi ruha azért mégiscsak maradjon meg annak, ami. A 19 éves Hrutkó Renáta, a Deák Ferenc és Széchenyi István Szakközép- és Szakmunkásképző Iskola pedagógia szakos tanulója hófehérben táncolta végig az eseményt.


Tradícionális szallag Fotó: Inhof András

Tradicionális szalag
Fotó: Inhof András

Esetében az ünnepséggel kapcsolatos költségek – mint fodrász, smink, cipő, ruhakölcsönzés – 50 ezer forintot tettek ki. Tanáraik először nem engedélyezték a hófehér ruhát, de a lányok kitartottak választásuk mellett, így hát beadták a derekukat. A kölcsönzési árak a hölgyek részére változóak: 8000-től akár 30 ezer forintot is taksálhat egy estére a bérlés. Fiúk esetében öltönyt bérelni annyi, mintha megvásárolnánk, körülbelül 40 ezer forint, ezért érdemesebb az utóbbi mellett dönteni, ha már egyszer szükség van rá.

Kapcsolódó Cikkek