2019. december 06., péntek
Miklós

Belföld

Jégtorlaszt robbantottak a Tiszán Tiszadadánál

A tiszai vízlépcső megvédése érdekében jégtorlaszt robbantottak fel a Készenléti Rendőrség tűzszerészei és a vízügy szakemberei a Tisza tiszadadai szakaszán csütörtökön.

Láng István, az Országos Műszaki Irányító Törzs vezetője újságíróknak elmondta, ezen a szakaszon utoljára 2003-ban alakult ki hasonló jégtorlasz, a folyón ide érkező jég feltöltötte a folyómedret és az erőmű üzemképtelenné vált.

A sikeres robbantással meglazították a jégtakarót, a jégtörő hajók a következő két napban pedig megtisztítják a jégtől Tisza folyómedrét – közölte Láng István.

Záhony és Szabolcsveresmart között szinten jégtorlasz alakult ki, ami megemelte a Tisza vízszintjét. Ezen a szakaszon jelenleg harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben – tette hozzá az irányító törzs vezetője.

Kapcsolódó Cikkek

  • Sokkoló vallomás a győri diáktól! Ezért szúrta le a tanárnőt

    Sokkoló vallomás a győri diáktól! Ezért szúrta le a tanárnőt

    Késelés történt egy győri iskolában: egy diák többször megszúrt egy tanárnőt csütörtök délben. A rendőrség az ügyben emberölési kísérlet gyanúja miatt indított nyomozást. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) azt közölte, hogy kész minden támogatást megadni a tanárnőnek és az érintett szakképzési intézménynek.

  • Videón hencegett a gyorshajtásával

    Videón hencegett a gyorshajtásával

    Nem bírta magában tartani “sikerét” a mások életét is kockáztató sofőr, ezért a legnagyobb videómegosztóra is feltöltötte azt az egyperces felvételt, amin rögzítette, hogy autójával 291 kilométer/órás sebességgel száguld Debrecen környékén.