EUR: 331,66 Ft
CHF: 303,30 Ft
2019. december 10., kedd
Judit

Belföld Pécs

Jósolt a pécsi medve

Kibújt a barlangjából és nem látta meg saját árnyékát Nyikoláj, a pécsi állatkert barnamedvéje, így hamarosan vége lehet a zord időnek.

A népi hagyomány szerint ha február 2-án, Gyertyaszentelő napján kijön a barlangjából a téli álmot alvó medve és meglátja az árnyékát, vagyis süt a nap, még hosszú lesz a tél. Ha viszont nem ez történik, nem kell sokat várnunk arra, hogy az időjárás is jobbra fordul. Ami ránk is fér, hiszen januárban nem volt szokatlan a mínusz 10-15 fokos hideg sem az amúgy enyhébb éghajlatú Pécsen.


Nem látta meg az árnyékát Nikoláj Fotó: PKK

Nem látta meg az árnyékát Nyikoláj Fotó: PKK

Nyikoláj, a szófiai állatkertből érkezett hatéves barnamedve egyébként a 300 négyzetméteres kifutóját már teljesen belakta, és kifejezetten kedveli, ha a látogatók nézik, éppen mit csinál.

A tavaly májusban átadott, teljesen megújult állatkert már novemberre elérte az egész évre tervezett 150 ezres látogatószámot, idén azonban szeretnék ezt túlszárnyalni, ezért újabb programokat szerveznek. Hétvégénként állandóak lesznek például a látványetetések, legalább 200 gyereket várnak a nyári táborokba, és rendszeresen tartanak állatkerti túrákat is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Drogozással és prostizással vádolnak ellenzékieket

    Drogozással és prostizással vádolnak ellenzékieket

    Az ellenzék Borkai Zsoltjának megnevezését ígéri az Angyal ügyvédje nevezetű blog, amely azzal állt elő, hogy január elsején két korrupt, kokainozó, fiatal örömlányokkal orgiázó ellenzéki politikus drog- és szexpartijairól rántja le a leplet, ha addig nem vonulnak vissza a közélettől.

  • EMMI: Kiszámítható lesz a színházak fenntartása

    EMMI: Kiszámítható lesz a színházak fenntartása

    Átlátható működési modellt,  kristálytiszta,  kiszámítható helyzetet és felelősségi viszonyokat  teremt a kulturális törvény a színházak fenntartásában – írja közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.