EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Egyéb II.kerület

Jövő hónapban kezdhetik a körforgalmat

Tavaly év végére zömében elkészültek a Bimbó út és a Keleti Károly utca alsó szakaszának felújításával. A munka tavasszal folytatódik, akkor épül meg a körforgalom is az Ady Endre utcánál.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint az útfelújítás körülbelül 80 százalékban készült el a Bimbó úton az Alsó Törökvész út és az Ady Endre utca között, valamint az Ady Endre utca és a Buday László utca között.


Az útfelújítás körülbelül 80 százalékban készült el a Bimbó úton ( Fotó: Sáfár Tibor)

Március elején kezdik az Ady Endre ti körforgalom kialakítását ( Fotó: Sáfár Tibor)

A Keleti Károly utca felújítása 90 százalékos. A tervek szerint ezeken a szakaszokon március közepén a hibák javításával és a hiányok pótlásával folytatódnak a munkálatok, a műszaki átadás-átvételi eljárást a teljes projekt végén, májusban tartják.

Az útfelújítás körülbelül 80 százalékban készült el a Bimbó úton ( Fotó: Sáfár Tibor)

Az útfelújítás körülbelül 80 százalékban készült el a Bimbó úton
( Fotó: Sáfár Tibor)

– Egyelőre a forgalomtechnikai kialakítás sem végleges, a tavaszi időszakban – akár az eredeti terveket is felülírva – további javításokra lesz lehetőség a téli forgalom tapasztalatai alapján. A körforgalom kialakítása a tervek szerint március elején kezdődhet el egy rövid gázvezetékszakasz kiváltásával – tudtuk meg a BKK-tól. Az útépítés minőségét laboratóriumi mérésekkel ellenőrizték, a kivitelező a munkára nyolc év jótállást vállalt. A mintegy másfél kilométer hosszú útszakasz és az Ady Endre utcai körforgalom kialakításának költsége 250 millió forint.

Kapcsolódó Cikkek