EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb XVIII.kerület

Jövő őszre lehet kész a sportcsarnok

Szeptemberben lesz negyvenéves a Lőrinci Sportcsarnok. A Thököly úti sporttelepen egyre nagyobb igény mutatkozott egy új létesítményre, amely a Magyar Kézilabda Szövetség segítségével 2018 őszére készülhet el.

Új nevet is kap majd (fotó: Városkép)

A mostani, négyszáz fő befogadására alkalmas sportcsarnokot egy modern, a XXI. század igényeit kielégítő aréna váltja majd. A hetvenes években épült létesítményt 2005-ben újították fel, de aki járt már benne, tudja, hogy valóban lenne rajta mit modernizálni. A sportcsarnok helyére tervezett új intézmény helyet ad majd kézilabda-, futsal- és floorballmérkőzéseknek, és továbbra is rendezhetnek benne karate- és ritmikusgimnasztika-versenyeket. Azonban ezeket már nemcsak négyszáz, hanem ezer néző is megtekintheti majd, ennyi lesz az új aréna befogadóképessége. Közel egy éve készítették elő a pályázatot az akkor még elsőosztályú együttessel rendelkező PLER-Budapest kézilabdacsapatánál, amely több korosztály utánpótláscsapatával főhadiszállásként tekint a Lőrinci Sportcsarnokra. A tíznél is több kézicsapatnak helyet kell majd találni az átmeneti időszakra, ahogy a felnőtteknek is, akik azóta kiestek az NB I-ből, és ugyan matematikai esélyük van a feljutás kiharcolására tavasszal, reális esély a másodosztályú bajnoki címre edzőjük szerint is a 2017/2018-as szezonban lesz.


Megnő az alapterület is (fotó: Városkép)

Az épülő sportcsarnok − a régihez hasonlóan − önkormányzati tulajdonban lesz. Lévai István Zoltán sportért felelős alpolgármester úgy fogalmazott, akkor lenne elégedett, ha a 2018/2019-es bajnoki évadot a PLER már az új − egyelőre név nélküli − csarnokban játszaná.

Hatszáznál több szurkolót várnak

Hamarosan búcsúzni kell a Lőrincitől (fotó: Tóth Noémi)

A jelenlegi, négyszáz férőhelyes csarnokot a Nemzetközi Kézilabda-szövetség előírásainak megfelelően ezer fő befogadására alkalmassá bővítik, az ehhez tartozó kiszolgáló és kiegészítő funkcióval. A küzdőtér köré fogadótér, porta, jegypénztár, ruhatár épül, továbbá összesen 4-500 négyzetméteren nyolc öltözőblokk. Lesznek irodák, továbbá orvosi szobák és szertárak, edzőtermek és multifunkciós termek, valamint egy ötvenfős előadóterem és konditerem is. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a lelátón közvetítőállások, sajtóhelyiségek is helyet kapnak, továbbá kialakítanak egy harminc négyzetméteres fedett teraszt, úgynevezett támogatói lelátót. A ma 2500 négyzetméter alapterületű épületet egy mintegy 4000 négyzetméteres létesítmény váltja fel.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.