EUR: 329,96 Ft
CHF: 301,74 Ft
2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Sport Veszprém

Jubiláló játékvezetők

Játékvezetőit ünnepelte múlt héten a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség (VMKSZ) a veszprémi Grund étteremben.

Az esemény apropójául a Horváth Péter–Marton Balázs bírópáros svédországi Eb-szereplése szolgált. Emellett jubileumot is ünnepelt a két sporttárs: kereken negyed évszázada fújják a sípot kézilabda-mérkőzéseken.


Horváth Péter és Marton Balázs (fotó: Zatkalik Dániel)

Horváth Péter és Marton Balázs (fotó: Zatkalik Dániel)

– A férfi- és női kézilabda-válogatott remek szereplése mellett további sportszakmai sikert is hozott az elmúlt két hónap. A Horváth–Marton játékvezető-duó a svédországi Európa-bajnokságon történelmi tettet hajtott végre: ők alkalmazták először tétmérkőzésen a videóbírót – emlékeztette beszédében a sajtó képviselőit Öcsi Tamás, a VMKSZ főtitkára. Hozzátette, Veszprém megye mindig is erős volt a bírónevelésben, az utánpótlásbázis továbbra is adott, a megyei szövetség tavaly tíz ifjú játékvezetőt indított el pályáján.

Huszonöt év munkáját ünnepelték (fotó: Zatkalik Dániel)

Huszonöt év munkáját ünnepelték (fotó: Zatkalik Dániel)

Negyed évszázados pályafutásuk során három világbajnokságon, három Eb-n és három egyetemi világbajnokságon irányítottak a veszprémi játékmesterek. Horváth Péter és Marton Balázs a klubkézilabdában is letette névjegyét: Bajnokok Ligája-döntőt, KEK-finálét is vezettek, de a kölni négyes döntőben is számított már rájuk a Nemzetközi Kézilabda-szövetség.

Azt est záróakkordjaként a főszereplőket jutalmazták. Huszonöt éves játékvezetői pályafutása elismeréseként serleget, a decemberi női Európa-bajnokságon való részvételért emlékplakettet vehetett át Horváth Péter és Marton Balázs.

Kapcsolódó Cikkek