EUR: 329,45 Ft
CHF: 300,79 Ft
2019. december 16., hétfő
Etelka, Aletta

Extra

Kállay-Saunders: Nincs bennem félelem

Biztonsági őrök védték meg büntetőperében Kállay-Saunders Andrást, aki egyáltalán nem tart a közelgő ítélettől. Szerinte ártatlan a három éve húzódó verekedési ügyben, és úgy véli, a jogi hercehurca sem A Dal versenyén való szereplésében, sem az Eurovízióra való kijutásában nem gátolja. 

Csütörtök délelőtt újabb tanúkat hallgattak meg a III. kerületi törvényszéken a Kállay-Saunders András és társai ellen súlyos testi sértés bűntette miatt indított perben. A Hajógyári-szigeten 2013-ban kipattant verekedésben két fiú súlyos sérülésekkel került kórházba, és a mostani tárgyaláson az egykoron ott működő szórakozóhely biztonsági őreit idézték be, akik kiálltak az énekes mellett. Egyikük azt mondta, hogy bár nem sokat tud felidézni a négy éve történt verekedésből, abban biztos, hogy ha Saunders bárkit is megvert volna a szigeten, arra emlékezne, ahogy a kidobók főnöke is, aki hasonlóan érvelt.


– Pontosan tudom, ki az a Kállay-Saunders András, jól ismerem a fizimiskáját, már többször találkoztunk az éjszakában. Emlékeznék rá, ha ő verekedést generált volna, bárkit rugdosott volna – mondta az őr.

A tanúkon és Saundersen kívül természetesen a sértett ikerpár, N. Andrián és N. András is jelen volt a tárgyaláson, akik közül az egyik arc- és orrcsonttörést szenvedett, a másik pedig napokig az intenzív osztályon feküdt a verekedés után. A fiúk a sérelmeikért összesen ötmillió forintot követelnek az egykori megasztárostól, aki félelem nélkül várja az utolsó, márciusi tanúmeghallgatást és az azt követő ítéletet.


– Akik a helyszínen voltak, és bármit is láthattak, azok az évek során már mind tettek vallomást. Én továbbra is tartom, amit eddig: nincs bennem félelem, semmi bajom sem lesz, hiszen semmit sem tettem – mondta a Lokálnak az énekes, aki állítja, csak megvédte magát a rasszista indíttatású, jogtalan támadás során. Az amerikai–magyar zenész A Dal versenyzőjeként sem aggódik az esetleges kizárás miatt, hiszen a per kezdete, vagyis 2013 óta minden évben indult az eurovíziós selejtezőn, mi több, 2014-ben a Running című dalával ő jutott ki Koppenhágába, hogy képviselje hazánkat. Idén csapatával, a Kállay Saunders Banddel a 17 című számukkal kerültek a döntőbe.

Kállay-Saunders András Kismenők döntő forgatás TV2 origo filmstúdió 2016.06.04  /Fotó: Csudai Sándor

Az MTVA-t is megkerestük Saunders ügyével kapcsolatban. „Az Eurovíziós Dalfesztivál szabályzata nem tiltja meg olyan előadó szereplését, aki ellen büntetőeljárás folyik, vagy annak során elítélték. A Dal 2017 pályázati felhívásának 6. pontja szerint ha a kijevi verseny elődöntőjéig terjedő időszakban valamelyik előadó ellen büntetőeljárás indul vagy van folyamatban, illetve közfelháborodást vagy botrányt okozó viselkedést tanúsít, a pályázat kiírója a verseny bármelyik fázisában kizárhatja a pályázók közül” – tudtuk meg.

Kapcsolódó Cikkek

  • Elhunyt Anna Karina

    Elhunyt Anna Karina

    Elhunyt Anna Karina Ezüst Medve-díjas francia színésznő, a francia újhullám egyik arca, Jean-Luc Godard volt felesége, aki a világhírű rendező filmjeiben alakította legismertebb szerepeit.

  • Szujó Zoltán: Nálunk 600 kilométer alatt nincs karácsony

    Szujó Zoltán: Nálunk 600 kilométer alatt nincs karácsony

    A karácsonyi készülődés az év egyik legszebb időszaka, még annak ellenére is, hogy rengeteg stresszel és fáradsággal jár. Beszerezni az ajándékokat, megfőzni a finomságokat, és feldíszíteni a fát bizony nem kevés munka, a NőComment!