2019. december 14., szombat
Szilárda

Egyéb Kecskemét

Katinka nálunk ünnepelte az úszást!

„Nem is tudnék jobb ünnepet kitalálni az úszásnak, mint hogy egész nap úszunk” – kezdte Hosszú Katinka a köszöntőjét, a Kecskeméti Fürdőben az Univer24 – az úszás ünnepének megnyitóján.

A háromszoros olimpiai, ötszörös világ- és tizenháromszoros Európa-bajnok magyar úszónő együtt csobbant több száz gyermekkel és felnőttel a Kecskeméti Fürdőben.


Hosszú Katinka a Kecskeméti Fürdőben épp sapkát dedikál.

A rendezvény egy hosszútávúszó teljesítménypróba, ahol amatőr és profi úszók a 100 méteres táv megtételétől kezdve akár 24 órát is a medencében tölthetnek.

Világhírű úszónőnk a medencében Fotó: Banczik Róbert

A 24 órás megmérettetés idén öt fő részvételével zajlott: Hajdú László (Kecskemét, a 2015-ös Univer24 győztese, a 2016-os Univer24 2. helyezettje), Tóth Béla (Debrecen), Demény Helga (Kolozsvár – Románia), Kálmán Péter (Veszprém), Illés Sándor (Gyula).

Az öt versenyző 24 órával a finálé előtt ugrott be a medencébe és hihetetlen távokat tettek meg a vízben.

Az Univer24 – az úszás ünnepe! idei résztvevői most is nagyon komolyan vették a versenyt; idén először nő is nevezett. Demény Helga a férfiak között is az előkelő harmadik helyen végzett.

A 24 órás úszás hősei

 1. Kálmán Péter 81,2 km – 24 órás kategória
 2. Hajdú László: 71,4 km – 24 órás kategória
 3. Demény Helga: 51,9 km – 24 órás kategória
 4. Tóth Béla: 45,5 km – 24 órás kategória
 5. Illés Sándor: 44,9 km – 24 órás kategória

Kapcsolódó Cikkek

 • Az úrhatnám polgár Pécsett

  December 6-án mutatták be  Moliere Az úrhatnám polgár című vígjátékát a Pécsi Nemzeti Színházban, Rudolf Péter rendezésében.

 • Vadvilág a Kárpát utcában

  Vadvilág a Kárpát utcában

  Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

 • Kiszabadult a Mikulás!

  Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.