2019. december 06., péntek
Miklós

Extra

Kényszerpihenőre ítélte az orvos Gesztesi Károlyt

Gesztesi Károly szinte napra pontosan egy hónappal ezelőtt feküdt kés alá, a térdét műtötték. A kontroll során azonban kiderült, további egy hónapos kényszerpihenőre lesz szüksége a teljes felépüléshez.

Gesztesi Károly /Fotó: Máté Krisztián

Rengeteg ideje volt gondolkodni Gesztesi Károlynak, mint mondja, az elmúlt egy hónapban végre megvalósította azt, amire rég vágyott: végre lelassult az élete egy kicsit.


– Pénteken jártam kontrollon dr. Béres György barátomnál, aki a térdemet műtötte. Kicsit elszomorított, amikor rákérdeztem, mégis, mikor edzhetek újra. Azt mondta, a korábban ígért maximum hathetes felépülés helyett inkább  legyen még egy hónap türelmem, bár megnyugtatott, hogy remekül sikerült a műtét, mégis menjünk biztosra, így összesen 8-10 hétig kell pihentessem a térdem. Korábban volt már két-két térdműtétem, éppen ezért kell most még jobban kímélnem magam, hogy újabb ötven évet kibírjanak operáció nélkül – mondta Gesztesi, aki a rosszban is a jót látja, most ugyanis másik edzésformát kell választania néhány hétig.

– Azzal, hogy nem futhatok és úszhatok még egy kis ideig, erőt gyűjtök az ősszel tervezett El Caminóra, a séta ugyanis megengedett most is. Úgy tervezem, hogy egy-egy kilométerrel kezdek, aztán mire letelik a kötelező pihenőm, már akár nyolcat is fogok bírni egy nap. Mivel most két évig nem lehet jogosítványom és végre újra kimozdulhatok itthonról, a városban is rengeteget fogok sétálni, hiszen HÉV-vel, villamossal, busszal járok. Ami eddig húsz perc volt, az most negyven, de kifejezetten élvezem, hogy lelassult az életem. Végre nincs az állandó rohanás, a tűpontos időbeosztás, ráadásul rengeteg időm van olvasni a HÉV-en. Az emberek már megszokták, hogy Gesztesi ott ül velük, néha szóba elegyedünk, néha csak újságot cserélünk – mesélte nevetve a színész, aki jelenlegi pihenője alatt azt is át tudta gondolni, mihez szeretne kezdeni korábban eladásra meghirdetett vidéki házával.


– Mivel komoly vevőim nem akadtak, úgy döntöttem, hogy inkább tökélyre fejlesztem a meglévő otthonunkat. Jött ugyan két-három érdeklődő, de az egyik túl sokat akart alkudni, a másik inkább csak nézelődött. Kitaláltam, hogy szaunát, kemencét, kerti sütőt és medencét is fogok csináltatni a kertbe, ezzel elhozom a gyerekeimnek a nyaralások minden élményét az otthonunkba. Ahogy az egész világ, úgy a ház is eladó továbbra is, de őszig biztosan nem, mert élvezni akarom a családommal a nyár örömeit.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fölszállott a páva – Mostantól a nézők is szavazhatnak

    Fölszállott a páva – Mostantól a nézők is szavazhatnak

    Péntek este az első középdöntővel folytatódik a Fölszállott a páva gyermekévadának élő műsora a Duna Televízión. Magyarország egyetlen néptáncos és népzenei tehetségkutatójában most is négy kategóriában mutatja meg tudását a korábban továbbjutott 12 produkció, akik közül a december 20-ai döntőbe a zsűri  juttatja tovább a legjobb négy produkciót.

  • Rekordot döntött A Dal 2020

    Rekordot döntött A Dal 2020

    A magyar könnyűzene letette a voksát, minden eddiginél több, 559 nevezés érkezett A Dal 2020 pályázati felhívására. A hatalmas érdeklődés és a jelentkezők száma is azt mutatja, hogy a műsor készítői jó döntést hoztak azzal, hogy jövőre az Eurovíziós indulás helyett közvetlenül a magyar dalokat, tehetségeket, értékteremtő produkciókat támogatják.