EUR: 326,86 Ft
CHF: 300,84 Ft
2019. augusztus 20., kedd
István

Extra

Kerényi Miklós Gábor és lánya: Sára párját is azonnal befogadta a család

Eddig keveset hallhattunk Kerényi Miklós Gábor nagylányáról, Sáráról, a Budapesti Operettszínház művészeti vezetője és 19 éves lánya azonban kivételt tett a Lokál Extrával, és őszintén meséltek apa-lánya kapcsolatukról.

A Kerényi-Miklós dinasztia két tagját, az Operettszínház sztárját, Mátét és az Operaház Harangozó-díjas magántáncosát, Dávidot nem kell bemutatni a közönségnek: mindketten sikert sikerre halmoznak a szakmájukban. Azonban eddig keveset hallhattunk Kerényi Miklós Gábor és Frankó Tünde énekesnő közös gyermekéről. A most 19 éves Sára eddig kerülte a reflektorfényt, de saját bevallása szerint sok mindenben hasonlít híres édesapjára: erős akaratú és szenvedélyes.


– Sára minden jót az édesanyjától örökölt, minden rosszat tőlem. A két fiam is gyors gondolkodású, de Sárának a nyelvétől mentsen meg bennünket az Isten! Nagyon éles, és az agya is az átlagosnál jobban pörög. Mindhárom gyermekemet ugyanúgy neveltem, nem volt különbség. Nem vagyok az a babázós típus, így a közvetlen gyereknevelés nálam 5-6 éves korban kezdődött, amikor már tudtunk „eszmét cserélni”, és azt hiszem, így lesz ez a hamarosan érkező unokámmal is – mesélte a direktor.

Kerényi miklós Gábor, Kero és lánya Saci /Fotó: Máté Krisztián

Sára pár hónapon belül érettségizik és marketing-kereskedelmet szeretne tanulni. Első hallásra ez igencsak éles váltásnak tűnik a család hagyományaihoz képest.


– A testvéreimmel ellentétben én inkább üzleti szempontból szeretném megközelíteni a „színházcsinálást”. Producerként, menedzserként, sajtós-dramaturgként képzelem el az életemet. Gyakorlásként készítettem már nyersfordítást édesapámnak a Jekyll és Hyde és az Ének az esőben című musicalekhez, illetve többször asszisztáltam mellette. Most persze az egyetem lesz az első, ráadásul van egy két és fél éves kapcsolatom. A párom nagyon jól kijön apuval és a családommal – mesélt Sára, aki rengeteg vicces emléket őriz édesapjáról gyerekkorából. – Régen sokan nyaraltunk hármasban anyuval és apuval. Imádtam úszni, de fogalmazzunk úgy, hogy apu nem a legjobb úszó, ezért a kevésbé mély vízben játszott velem. Felkapott, és a La Mancha lovagja című musical fődalát énekelte, miközben engem dobált és úsztatott, de néha annyira beleélte magát, hogy észre sem vette, olykor néha picit több időt töltök a víz alatt, mint kellene. Én azonban imádtam úszni, így ezt is nagyon szerettem.

Kapcsolódó Cikkek