EUR: 328,83 Ft
CHF: 299,54 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb XVI.kerület

Kertvárosban készült a válogatott

Januártól Galambos Bence készíti fel a felnőtt és junior taekwondoválogatottat. A szakember szerencsésnek vallja magát, szerinte sikerre és olimpiára éhes sportolókat vett át elődjétől. Sashalmon edzettek a törökországi nyitányra.

Taekwondo edzés, Sashalmi közösségi ház, (Fotó: Keresztesi Balázs)

A Patakfalvy testvérek, Luca (balra) és Csenge a jövő nagy reménységei
(Fotó: Keresztesi Balázs)

– A sportolók nagy részét már ismertem, tavaly a korábbi edző, Tóth Balázs mellett dolgoztam, ezért tudtam, hogy milyen kerettel találkozom januárban – mondta Galambos Bence, a felnőtt és junior válogatott felkészülését januártól irányító edző. – Hasonlóak az elveink Balázzsal, nem lepett meg, hogy jól felépített, motivált sportolókat örököltem, akik ott akarnak lenni Tokióban.  Elmondása szerint az eddig közösen eltöltött három hétvégi miniedzőtábor alapján elégedett a munkával és a hozzáállással. Általában az Istvánmezei úti központban készülnek, de januárban a Sashalmi Közösségi Teremben is feltűntek.


– Idő kell, hogy összecsiszolódjunk, de jó úton járunk. Örömteli, hogy újra szép számmal látogatják a versenyzők a közös foglalkozásokat, a merítési lehetőség nagyon fontos lesz hosszú távon. Most még nem az eredmény az elsődleges, a felkészülés elején tartunk, akár a négyéves, olimpiai ciklust nézem, akár az idei esztendőt. Azt viszont már az első versenyeken szeretném viszontlátni, amit megbeszélünk, begyakorolunk, és száz százalékot kell nyújtania mindenkinek.

A versenynaptár idén is sűrű, a szezon Törökországban, a klubcsapat Európa-bajnoksággal és a török opennel kezdődik február elején, idén felnőtt világbajnokságot, olimpiai súlycsoportos Eb-t, U21-es és junior kontinenstornát, valamint Universiadét is rendeznek a Grand Prix-sorozat és az úgynevezett kiemelt G-s versenyek mellett.


Taekwondo edzés, Sashalmi közösségi ház, (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kotsis Edina volt a legközelebb a riói kvótához, már Tokióra fókuszál
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.