EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb XXII.kerület

Ki mit lát Budafok-Tétényből?

Minden más címmel rendhagyó fotókiállítás nyílt a Klauzál Házban a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozatában. A négy kerületi fotós: Czimbal Gyula, Farkas Balázs, Kugler Ferenc és Németh Gyula 33 fotója mellé az itt élők küldhetik be saját képeiket, amelyek egy-egy számukra kedves kerületi helyszínen vagy eseményen készültek.

A kiállításhoz bárki küldhet be fényképet, amelyet a MindenMás Facebook-oldalára (https://www.facebook.com/KlauzalFoto/) kell feltölteni. A téma bármi lehet, ami a kerületünkhöz kötődik. A beküldött fotókból a zsűri és a látogatók válogatják ki azt a 77 képet, amely kiegészíti az interaktív tárlatot. A folyamatosan bővülő kiállítás február 26-án zárul, az aulába végül kihelyezett 100 képet pedig a kerületi iskolák kapják ajándékba.


– 30 éve élek itt, és építészmérnök szemmel fotózom a környéket, főleg a Vöröskereszt utca 100 méteres sugarú körzetét. Egyik kedvenc képemet ide is elhoztam, ez a Számoló kislány szobrot ábrázolja a Városház térről – tudtuk meg Kugler Ferenctől. Farkas Balázs, a rendhagyó kiállítás ötletgazdája a MindenMás mellett megnyílt első Liftgalériára is felhívta a figyelmet.

– A 2017-es Budafok-Tétény-naptárban van négy olyan festmény, amely pontosan beazonosítható helyen készült, és amelyeket be lehetett szerkeszteni a térről vagy utcáról készült panorámaképbe. A galéria liftbe belépő látogatója látja mondjuk a kálváriáról készült régi festményt a fotó bal oldali végén, majd végigtekintve a képen látszanak a környező házak, az oda vezető utcák és a panoráma másik végén a kálvária jelenlegi látványa.


Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.