EUR: 316,53 Ft
CHF: 281,63 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Külföld

Kim Dzsong Nam meggyilkolását Észak-Korea szervezte meg

Az észak-koreai állambiztonsági minisztérium és az ország külügyminisztériuma szervezte meg Kim Dzsong Un diktátor féltestvérének, Kim Dzsong Namnak a meggyilkolását – közölték hétfőn dél-koreai parlamenti képviselők, akiket az ország hírszerzése tájékoztatott az ügyről.

Az ügyben gyanúsított nyolc észak-koreai közül négy a phenjani állambiztonsági minisztérium tisztségviselője, kettő pedig a külügyminisztériumé – tették hozzá.


Dél-koreai és amerikai tisztségviselők már korábban állították, hogy Kim Dzsong Namot észak-koreai ügynökök gyilkolták meg február 13-án a Kuala Lumpur-i repülőtéren. Vasárnap a malajziai egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy további halottkémi vizsgálatok megerősítették azt a pénteki hírt, miszerint a vegyi fegyvernek minősített VX idegméreg okozhatta Nam halálát.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megbuktak a Donald Trump elleni vádak

    Megbuktak a Donald Trump elleni vádak

    A Robert Mueller vezette vizsgálóbizottság nem talált bizonyítékot arra, hogy Donald Trump amerikai elnök választási kampánytörzse vagy munkatársai “egyeztettek vagy összejátszottak” az oroszokkal – közölte a szövetségi törvényhozáshoz írt levelében William Barr igazságügyi miniszter vasárnap.

  • Eszi a rozsda a lerobbant hullámvasutat

    Eszi a rozsda a lerobbant hullámvasutat

    Több mint 2000 attrakciót kínáló vidámpark nyílt Ankarában, aminek építését hat évvel ezelőtt kezdték meg és tavaly fejezték be, de biztonsági problémák miatt mindeddig nem nyitották meg.