2019. december 10., kedd
Judit

Egyéb X.kerület XIX.kerület

Kispesten készülnek a jövő szenior bajnokai

Hétfőnként reggel hat és fél kilenc között komoly felkészülés zajlik a Kispesti Uszodában, a huszonöt év felettiek tempóznak a vízben, világversenyekre tréningeznek. Darnyik Milán tanítványai remekeltek az év első versenyén, és már a nyári szenior-világbajnokságra fókuszálnak.

Darnyik Milán és csapata az uszodában kezdi a hetet(Fotó: Máté Krisztián)

Olyanok járnak hozzánk, akik régen úsztak, de nem versenyszerűen vagy abbahagyták, esetleg a technikájukon szeretnének javítani   – mondta a Lokál Extrának a szeniorúszást vezető Darnyik Milán – aki alapvetően a Köki tőszomszédságában lévő Kispesti uszodában a legkisebbeket oktatja. Régóta van már felnőttoktatás, ami mára annyira kinőtte magát, hogy már nemcsak a technika csiszolására fókuszálnak, hanem speciális edzésekkel készülnek a versenyekre.


A pillangó technikán dolgoztak múlt héten (Fotó: Máté Krisztián)

Goszták Evelin éremhalmozással kezdte a szezont (Fotó: Máté Krisztián)

– Földi Róbert kollégám elkezdte a Vasasnál versenyeztetni a felnőtteket. Felvetettem, ezt Kispesten is megcsinálhatnánk. Volt is rá érdeklődés, már az ő csoportjából is, hiszen akadtak, akik Kispestről jártak a Vasas edzéseire. Eleinte ketten-hárman voltunk, most nyolc-tíz fővel zajlanak az edzések.

Szarka Richárd is ott lesz a nyári világbajnokságon (Fotó: Máté Krisztián)

Érdekesség, hogy az uszodában oktat a korábbi szenior Európa-bajnok Balásy Péter is. A csapat összetétele vegyes, ahhoz, hogy valaki   szenior úszónak mondhassa magát, el kell múlnia   huszonöt évesnek. De van a csapatban egy húszesztendős öttusázó is, aki kiegészítő tréningként jár Milánékhoz. Összességében jobbára harminc-negyven évesek jönnek, de van egy közel   ötvenéves    hölgy is, valamint   rendszeres látogató az uszodában egy nyolcvan fölötti bácsi, aki idén nyáron a szenior-világbajnokságon is elindul.


– Nagyon felkapott lett a világon a szeniorúszás, magas létszámmal zajlanak a világversenyek. Komolyan is veszik a rendszert, klubtagnak kell lennie annak, aki a hazai versenyeken keresztül szeretne kvalifikálni Európa- vagy világbajnokságra.  Ez egy nagyon jó módja annak, hogy valaki az egészségével is törődjön, közösségben legyen és jól érezze magát – tette hozzá.

Eredményes évkezdés

A januári, II. Évindító Nemzetközi Szenior Úszóversenyen taroltak a Kispesti Uszodában készülő versenyzők. Goszták Evelin a II. korcsoportban három egyéni aranyérme mellé egy váltóaranyat is szerzett, Tölgyesi Veronika a III. korcsoport minden egyéni számában diadalmaskodott, vagyis négy aranyérmet zsebelt be, sőt egyéni összetettben harmadik lett, míg Szarka Richárd a férfiak II. korcsoportjában egy aranyérme mellé két ezüstöt is nyert. Időeredményeivel mindhárom versenyző sikeresen kvalifikálta magát az év legrangosabb viadalára, az augusztusban Budapesten rendezendő szenior-világbajnokságra.

Próbálja ki!

A hétfői időpontok mellett hétvégén is van lehetőség úszni a szeniorok között, az uszodában pedig folyamatosan zajlanak az oktatások tudásszint és életkor szerinti csoportokban. Érdeklődni Darnyik Milánnál lehet a 06-70-883-5341-es telefonszámon. További információk a kispestiuszoda.hu oldalon találhatók.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek