EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 14., szombat
Szilárda

Belföld

Kósa: nagy viták, éles csaták lesznek a következő hónapokban

Brüsszellel komoly vitákra, a parlamenti ellenzékkel éles csatákra számít a következő hónapokban a Fidesz frakcióvezetője. Kósa lajos erről a Kossuth rádió 180 perc című műsorában beszélt csütörtök reggel.

Mint mondta, jól látható, “Brüsszel mely ügyekben fog a magyar érdekek ellen politizálni”. Példaként említette a közös adópolitikát, majd hangsúlyozta: a kormány az adócsökkentést kívánja folytatni. Ilyen pontként hivatkozott a közüzemi díjakba való uniós beleszólásra is, mondván, ha ez megvalósul, akkor “Magyarországon fuccs a rezsicsökkentésnek”.


Ide sorolta a migrációval kapcsolatos kormányzati lépéseket, így a menekültügyi őrizet ismételt bevezetését, azt, hogy aki nem jogosult erre, azt nem engedjük az ország területére lépni, a menekültkérelmek benyújtóinak pedig a határon kell kivárniuk ügyük elbírálását.

A kormányzat költségvetéssel kapcsolatos álláspontja miatt Kósa Lajos szerint sok bírálatot fognak kapni, hiszen – mondta – az ellenzék által korábban már bírált intézkedéseket kívánnak továbbvinni, legyen szó a családtámogatások erősítéséről, a gazdaság és a foglalkoztatás növeléséről, a külső adósság csökkentéséről vagy a béremelésekről.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Könnyebb lesz a hozzátartozók receptjeinek kiváltása

    Könnyebb lesz a hozzátartozók receptjeinek kiváltása

    Könnyebb lesz a hozzátartozók receptjeinek kiváltása jövőre az elektronikus meghatalmazás lehetőségével. A meghatalmazást és a törvényes képviseletet bármely kormányablakban és a lakossági portálon online is lehet rögzíteni – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton az MTI-vel.

  • Nemzetközi avantgárd kiállítás nyílt Pécsen

    Nemzetközi avantgárd kiállítás nyílt Pécsen

    A modern művészet és az avantgárd közép-európai fejlődésének 1908 és 1928 közé eső, drámai változásokkal teli időszakát mutatja be százötven műtárgyon keresztül a Janus Pannonius Múzeum (JPM) pénteken megnyílt pécsi tárlata.