2019. december 06., péntek
Miklós

Egyéb Nyíregyháza

Közlekedésfejlesztés a belvárosban

Az utóbbi évtizedekben a forgalom sűrűbb lett, ám ezt nem követte a városban az infrastruktúra fejlesztése. Az önkormányzat most egy újabb ponton „avatkozik be”: a Mező utca–Bethlen Gábor utca–Vasgyár utca kereszteződésének rekonstrukciójával segíti a közlekedőket.

Dr. Kovács Ferenc polgármester tájékoztatása szerint ez a beruházás is annak a stratégiának a része, amely az elavult, a megnövekedett igényeknek már megfelelni alig képes csomópontok átalakítását célozza. Ennek volt része nemrégiben a Szarvas utcai körforgalom létrehozása (melynek „meghosszabbításaként” a Kígyó utca megújult és a Debreceni utcai csatlakozásánál is modernizálódott), valamint a 41-es főút orosi kivezető szakaszán két ponton is a közlekedés biztonságosabbá tétele. A mostani fejlesztés tulajdonképpen a 36. sz. főút és a 3317 j. út kereszteződésének, vagyis a nagykörút és a városból kivezető (egyben az M3-as autópályára rávezető) egyik legforgalmasabb útvonal találkozási pontjának átépítése.


A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, hazai forrás felhasználásával, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás ajánlattételi határideje február eleje volt, a beérkezett anyagokat most bírálják el, s amennyiben eredményes lesz, a nyár eleji szerződéskötéssel év végére fejeződhet be a kivitelezés – ez utóbbit már Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója jelezte.

A Mező utca–Bethlen Gábor utca–Vasgyár utca kereszteződése is megújul

És hogy mi változik? Sávszámbővítéssel, kanyarodósávok létrehozásával nő az áteresztőképesség. Így a tervek alapján a következő beavatkozások várhatók: a Vasgyár utcai ágon – a belváros felé – külön jobbra kanyarodó sáv kialakítása a Toldi utcai csatlakozástól, a Bethlen Gábor utca nyugati és keleti ágán is egy-egy sáv bővítése, a Mező utcai ágon külön jobbra kanyarodó sáv kialakítása a Tiszavasvári út irányába.


Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.