EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 14., szombat
Szilárda

Extra Pécs

Külföldi, mégis Pécsett érzi magát itthon

Az ír Ian O’Sullivan tanulmányai miatt érkezett Pécsre. Most viszont már ezer szállal kötődik a városhoz, és úgy néz ki, egy jó darabig nem is hagyja el. A Mongooz and the Magnet énekes-nagybőgőse élhetne a világ bármely pontján, most mégis a 150 ezres város az otthona.

– Miért pont Magyarország? Miért éppen Pécs?


– Budapestet már ismertem, mielőtt ideérkeztem. De Pécsről és a kultúrájáról rengeteget hallottam. Arról pedig nem is beszélve, itt a sétálóutcán nem tudsz úgy végigmenni, hogy ne köszönne rád egy Halott Pénz, egy Punnany, egy Junkie Jack Flash, egy 30Y. Itt hamar azon veszed magad, hogy olyan zenekarok tagjaival sörözöl, akik pár órája még Budapesten adtak telt házas koncertet, de utána hazajöttek lazulni.

Fotó: Németh Kriszta

Ian Írországból költözött Pécsre Fotó: Németh Kriszta

– Tehát szereted a belvárosi nyüzsgést?


– A teraszokat és az estéket imádom. Az első két nyaramat ingázással töltöttem, mert hazamentem Írországba. De gyorsan rájöttem, hogy semmihez sem fogható, ha a mediterrán város közepén egy hosszú lépéssel kiülhetsz egy teraszra, majd egy beszélgetés alatt megváltod a világot. Ezután értettem meg én is, hogy mi az a mediterrán lazaság.

– Napközben az egyetemen és a kórházban, este viszont a színpadon látni.

– Tanulni jöttem, de itt, Pécsett nincs olyan hétvége, hogy ne lenne zene. Nekem, ír embernek ez nagyon tetszik. Az pedig, hogy a zenét csinálni is lehet, még jobban. Színpadra állni Pécsett nem lehetetlen dolog, mert rengeteg olyan hely van, ahol erre mód van. Csak próbálkozni kell és csinálni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szujó Zoltán: Nálunk 600 kilométer alatt nincs karácsony

    Szujó Zoltán: Nálunk 600 kilométer alatt nincs karácsony

    A karácsonyi készülődés az év egyik legszebb időszaka, még annak ellenére is, hogy rengeteg stresszel és fáradsággal jár. Beszerezni az ajándékokat, megfőzni a finomságokat, és feldíszíteni a fát bizony nem kevés munka, a NőComment!

  • 2020-ban is lesz nyugdíjemelés

    2020-ban is lesz nyugdíjemelés

    Jövőre emelkednek a nyugdíjak. Az emelés több mint 2,5 millió nyugdíjast, illetve nyugdíjszerű ellátásra jogosultat érint. Emellett a kormány 2020-ban is számol nyugdíjprémium kifizetésével.