2019. december 08., vasárnap
Mária

Belföld

Lassan fellélegezhetünk! Valamivel már jobb a levegő minősége

Budapesten és számos más településen már elfogadható a levegőminőség, de még mindig vannak települések, ahol veszélyes szintű a légszennyezettség.

A magas szállópor-koncentráció miatt csütörtökön már a települések többségét – köztük a fővárost – az elfogadható levegőminőséget jelző kék színnel jelölték az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) térképén.


Keleten és nyugaton magasabb a légszennyezettség. Továbbra is veszélyes a levegő minősége Miskolcon, Sajószentpéteren és Szengotthárdon. Nyíregyháza, Oszlár, Putnok, Sopron, Szombathely és Ajka levegőjét egészségtelennek minősítették, Mosonmagyaróvár, Győr, Debrecen, Hernádszurdok és Kazincbarcika levegője kifogásolt.

Nyíregyházán is javult a levegő minősége

Rendes Sándor tájékoztatása szerint a szálló por (PM10) 24 órás átlagkoncentrációja szerdán a köbméterenkénti 100 mikrogrammos riasztási küszöbérték alá csökkent, de még meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.  A www.levegominoseg.hu oldalon olvasható adatok szerint a csütörtök hajnali óráktól a levegőminőség folyamatosan javul a nyírségi megyeszékhelyen, a szálló por koncentrációja délelőtt már a tájékoztatási küszöbértéket sem érte el.

Kapcsolódó Cikkek