EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Belföld Pécs

Legszebb zarándokút

Apró M betű jelzi a több ezer kilométeres zarándokútvonal, a Mária-út pécsi szakaszait. Még a városba is elkalauzol ez a különleges jel, amely a Közép-Európa Szűz Mária-kegyhelyeit összekötő utat jelzi.

A Mária Út Közhasznú Egyesület 2006. május 7-én alakult meg, azért, hogy létrehozzák a Via Mariae utat. Pécsett is egyre több helyen látni már a jeleket, így a Zsolnay-negyednél, az Ágoston téren vagy a belvárosban is találkozhatunk vele, ahogyan a Mecsekben.


A Zsolnay-negyednél, az Ágoston téren és a belvárosban is találkozhatunk ezzel a jellel Fotó: PKK

A Zsolnay-negyednél, az Ágoston téren és a belvárosban is találkozhatunk ezzel a jellel Fotó: PKK

A baranyai szakasz Ófalunál indul, átmegy a Kelet-Mecseken, csodálatos erdőségeken keresztül ér be Pécsre. Innen pedig Máriagyűdre, majd pedig Drávaszabolcson át Donji-Miholjacra vezet.

Az elmúlt év végén megkezdődött a jelzések javítása, több országos szakaszon festették újra a jeleket, Jászapáti és Mátraverebély-Szentkút között kiépült egy új útvonal, felmérték a bakonyi szakaszokat is, ezeket jövőre festik fel. A Baranya megyei útvonalak jelzésfestése is elkészült.

Az útvonalon így Mariazelltől Csíksomlyóig vagy fordított irányban is el lehet jutni a két keresztény zarándokhelyre.

 

 

Aki szereti a kihívásokat, annak érdemes kipróbálnia magát a 40 napos, Csíksomlyóig tartó zarándoklaton is, ami április 5-én indul Budapestről, a Normafától. A zarándoklat a búcsújárás hagyományaira épül, de szívesen látnak nem hívő, útkereső embereket is, ha tiszteletben tartják a hagyományokat.

Kapcsolódó Cikkek