2019. december 15., vasárnap
Valér

Külföld

Légvédelmi fegyverrel végeztek ki minisztériumi tisztségviselőket

Légvédelmi fegyverrel végezték ki Észak-Koreában az állambiztonsági minisztérium legalább öt tisztségviselőjét – közölték hétfőn újságírókkal dél-koreai parlamenti képviselők, miután a hazai hírszerzés zárt ajtók mögött tájékoztatta őket.

A phenjani vezetés ezenkívül házi őrizetbe helyezte Kim Von Hong állambiztonsági minisztert, akit Kim Dzsong Un januárban leváltott – tették hozzá.


Januárban a két Korea egyesítésével foglalkozó dél-koreai minisztérium azt közölte, hogy a hadseregtábornokot feltehetőleg korrupció, hatalommal való visszaélés, valamint több beosztottjának megkínoztatása, illetve kivégeztetése miatt váltották le és fokozták le vezérőrnaggyá.

Most a dél-koreai hírszerzés arról tájékoztatott, hogy Kim Von Hong hamis jelentést tett az észak-koreai vezetőnek, Kim Dzsong Unnak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Brutális hőség tombol Nyugat-Ausztráliában

    Brutális hőség tombol Nyugat-Ausztráliában

    Nyugat-Ausztráliában már a harmadik napja negyven Celsius-fokos hőmérséklet uralkodik, miközben a térség legnépesebb települése és fővárosa, Perth környékén tovább terjednek a bozóttüzek – közölték vasárnap a hatóságok.

  • Folytatódhatnak a Macron nyugdíjreformja elleni tüntetések

    Folytatódhatnak a Macron nyugdíjreformja elleni tüntetések

    A vasúti és a városi tömegközlekedést Franciaországban kilencedik napja lebénító sztrájk akár karácsonyig is folytatódhat a szakszervezetek pénteki tájékoztatása szerint, annak ellenére, hogy a kormány jövő hétre ismét párbeszédre hívta a nyugdíjreform ellen tiltakozó csoportokat.