EUR: 334,66 Ft
CHF: 305,91 Ft
2019. november 15., péntek
Albert, Lipót

Belföld

Legyel László: Gréczy számomra nem létezik

Az Atv.hu megkeresésére Lengyel László politológus visszautasította azokat az állításokat, amelyek szerint a DK belülről bomlasztásának tervével kereste meg Niedermüller Pétert, a párt EP-képviselőjét.

Az atv.hu írása szerint Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke az Atv hétfői műsorában megerősítette azokat a lapértesüléseket, miszerint Lengyel László a DK belülről bomlasztásának tervével kereste meg Niedermüller Pétert. Molnár Csaba elmondása szerint Niedermüller Péter úgy élte meg Lengyel László kísérletét, mintha “megpróbálnák a DK-ról leválasztani”, mintha megpróbálnák megosztani a pártot.


Az atv.hu megkeresésére Lengyel László elismerte, hogy beszélt Niedermüller Péterrel, de azt mondta: “onnantól kezdve semmi sem igaz, ami ezzel összefüggésben elhangzott”. A portál szerint a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatója már magát a bűnt sem érti, amivel vádolják. Szerinte a DK európai parlamenti képviselője nem tehet róla, hogy belerángatták “ebbe a hülyeségbe”, és sajnálja Niedermüllert, hogy “rossz társaságba keveredett”.
Lengyel László az atv.hu-nak azt mondta: ugyanazt gondolja Gyurcsány Ferenc közéleti szerepéről, mint tíz évvel ezelőtt, jelesül, hogy már régen el kellett volna tűnnie a politika színpadáról, pártja és szavazói ugyanakkor továbbra is fontos részei a baloldali politikának. Az MSZP miniszterelnök-jelöltjére utalva Lengyel László közölte: semmiféle szervezkedésnek vagy szétverési kísérletnek nem része, és nem érti, hogy ha a DK tárgyalni akar Botkával, miért nem teszi.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke szombati évértékelőjében fogalmazott úgy, hogy az MSZP, az Együtt, a Párbeszéd, valamint Szeged szocialista polgármestere, Botka László “egy kéretlen királycsináló invitálására”, egy ideje a DK háta mögött titkos tárgyalásokat folytat. Gréczy Zsolt, a DK szóvivője még szombaton egy közösségi oldalon közzétett bejegyzésében azt írta: a DK elnöke ezzel Lengyel Lászlóra utalt.


Gréczy Zsolt számomra egy nem létező személy, pártok szóvivőivel nem szoktam foglalkozni. Miért szőnék én összeesküvést a DK ellen? – tette föl a kérdést az Origonak Lengyel László annak kapcsán, hogy a Demokratikus Koalíció szerint összeesküvést szőnek Gyurcsány ellen. A politológus szerint valamit mondani kellene a DK-nak, hogy mire alapozza azon kijelentését, miszerint ő összeesküvésre készülni Gyurcsány ellen.

Kapcsolódó Cikkek