EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Külföld

Terror Párizsban! Machetével támadtak egy katonára kiürítették a Louvre-t!

Tüzet nyitott, és súlyosan megsebesített egy francia katona a párizsi Louvre Múzeumánál pénteken egy késsel rátámadó férfit.

A Reuters hírügynökség úgy értesült rendőrségi forrásból, hogy a férfi bőrönddel akart bemenni a múzeumba, a BFM francia hírtelevízió szerint pedig két hátizsák volt nála, s miután a bejáratnál a katonák feltartóztatták, késsel próbált az egyik katonára támadni, aki ötször rálőtt.


Párizs, 2017. február 3. Rendőrök lezárják a párizsi Louvre múzeum környékét 2017. február 3-án, miután a Louvre előtt egy katona tüzet nyitott egy emberre, aki állítása szerint megtámadta őt. (MTI/AP/Christophe Ena)

Rendőrök lezárják a párizsi Louvre múzeum környékét, miután a Louvre előtt egy katona tüzet nyitott egy emberre, aki állítása szerint megtámadta őt /Fotó: MTI/AP/Christophe Ena

A támadó súlyosan megsérült a hasán, de magánál van. A katona könnyebben sérült.

A hátizsákokat a BFM hírtelevízió szerint már átvizsgálták a rendőrök, nem találtak benne robbanószerkezetet. A férfinál két kés volt. Párizs rendőrfőnöke péntek délelőtt arról számolt be, hogy a támadó machetével támadt, és rávetette magát a katonára.


A támadás délelőtt 10 órakor történt, a múzeum alatt található Carrousel du Louvre bevásárlóközpont bejáratánál.

A múzeumot kiürítették, a környékét és a környékbeli metrómegállókat lezárta a rendőrség.

Párizs, 2017. február 3. Rendőrök lezárják a párizsi Louvre múzeum környékét 2017. február 3-án, miután a Louvre előtt egy katona tüzet nyitott egy emberre, aki állítása szerint megtámadta őt. (MTI/AP/Thibault Camus)

/Fotó: MTI/AP/Thibault Camus

Michel Cadot párizsi prefektus a helyszínen elmondta, hogy a férfinak egyértelműen támadó szándéka volt, a támadás közben azt kiabálta, hogy “Allahu akbar!”, de az egyelőre nem állapítható meg, hogy terrortámadás történt-e, a férfi motivációi nem ismertek.

A Financial Times kínai kiadásának egyik szerkesztőjének fotóján jól látszik, amint a turistákat a földre ültetik.

Francia kormányfő: terrorista jellegű támadás történt a Louvre-nál

Láthatóan “terrorista jellegű támadás” történt a Louvre Múzeumánál pénteken Párizsban – jelentette ki Bernard Cazeneuve francia miniszterelnök.  Pierre-Henry Brandet, a francia belügyminisztérium szóvivője pedig arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy egyelőre sem a támadó személyazonossága, sem állampolgársága nem ismert.

Kapcsolódó Cikkek