EUR: 317,73 Ft
CHF: 279,90 Ft
2019. február 17., vasárnap
Donát

Külföld

Malajziai rendőrség: Kim gyilkosai tudatosan készültek az emberölésre

Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor féltestvére, Kim Dzsong Nam gyilkosai tudták, mit tesznek, a két nőt felkészítették, hogy mérget kenjenek Kim arcára, majd kezet mossanak – mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Khalid Abu Bakar, a malajziai rendőrség főfelügyelője.

A rendőrtiszt azt mondta: az indonéz és a vietnami nő kezére észak-koreaiak kenték fel a mérget, és az őrizetben lévő észak-koreai gyanúsított az, akitől a toxint kapták.


Észak-Korea szerdán ez utóbbiak szabadon engedését követelte Malajziától. Az ország nagykövetsége Kuala Lumpurban egy közleményében azt írta, hogy teljesen ok nélküli a három személy őrizetbe vétele.

“Ha méreg volt a kezükön, hogyan lehetséges, hogy még mindig élnek?” – írta közleményében az észak-koreai képviselet.


Abu Bakar ugyanakkor azt is bejelentette, hogy az ügynek összesen hét másik észak-koreai gyanúsítottja van, négyen közülük a támadás napján elhagyták az országot, és valószínűleg visszatértek Phenjanba. Ketten viszont még biztosan Malajziában vannak. Egyikük a Kuala Lumpur-i észak-koreai nagykövetség egyik attaséja, egy másik gyanúsított pedig az észak-koreai Air Koryo légitársaságnak dolgozik Malajziában. A rendőrség ki akarja hallgatni őket.

Kim Dzsong Namot, a néhai diktátor, Kim Dzsong Il legidősebb fiát a múlt héten gyilkolták meg a Kuala Lumpur-i repülőtéren. Két nő valamilyen mérgező folyadékot kent az arcába. Egyikük azt vallotta, azt hitte, hogy kandi kamerás beugratásba vonták be.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt egy vatikáni fegyelmi bizottság kitaszította a papi rendből Theodore McCarrick volt washingtoni érseket, az amerikai katolikus egyház egyik volt vezetőjét, akit még tavaly is a legbefolyásosabbak között tartottak számon – közölték szombaton hivatalosan a Szentszéknél.

  • Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kezdeményezett maga ellen a British Midland Regional, vagyis Flybmi néven ismert brit légitársaság, és azonnali hatállyal törölte járatait – jelentette be a cég szombat este a honlapján, részben a Nagy-Britannia uniós kiválása (Brexit) körüli bizonytalanságot okolva a kényszerű döntésért.