EUR: 331,25 Ft
CHF: 301,53 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Külföld

Malajziai rendőrség: Kim gyilkosai tudatosan készültek az emberölésre

Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor féltestvére, Kim Dzsong Nam gyilkosai tudták, mit tesznek, a két nőt felkészítették, hogy mérget kenjenek Kim arcára, majd kezet mossanak – mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Khalid Abu Bakar, a malajziai rendőrség főfelügyelője.

A rendőrtiszt azt mondta: az indonéz és a vietnami nő kezére észak-koreaiak kenték fel a mérget, és az őrizetben lévő észak-koreai gyanúsított az, akitől a toxint kapták.


Észak-Korea szerdán ez utóbbiak szabadon engedését követelte Malajziától. Az ország nagykövetsége Kuala Lumpurban egy közleményében azt írta, hogy teljesen ok nélküli a három személy őrizetbe vétele.

“Ha méreg volt a kezükön, hogyan lehetséges, hogy még mindig élnek?” – írta közleményében az észak-koreai képviselet.


Abu Bakar ugyanakkor azt is bejelentette, hogy az ügynek összesen hét másik észak-koreai gyanúsítottja van, négyen közülük a támadás napján elhagyták az országot, és valószínűleg visszatértek Phenjanba. Ketten viszont még biztosan Malajziában vannak. Egyikük a Kuala Lumpur-i észak-koreai nagykövetség egyik attaséja, egy másik gyanúsított pedig az észak-koreai Air Koryo légitársaságnak dolgozik Malajziában. A rendőrség ki akarja hallgatni őket.

Kim Dzsong Namot, a néhai diktátor, Kim Dzsong Il legidősebb fiát a múlt héten gyilkolták meg a Kuala Lumpur-i repülőtéren. Két nő valamilyen mérgező folyadékot kent az arcába. Egyikük azt vallotta, azt hitte, hogy kandi kamerás beugratásba vonták be.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megszületett a megállapodás a brexitről

  Megszületett a megállapodás a brexitről

  Megszületett a megállapodás a felek között az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről szóló szerződésről – jelentette be Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Boris Johnson brit kormányfő csütörtökön.

 • Orbán Viktor: Visegrádi partnereink készek ismét segíteni a magyar határvédelmet

  Orbán Viktor: Visegrádi partnereink készek ismét segíteni a magyar határvédelmet

  Ha Törökországból nem Szíria, hanem Európa felé indul újra a felerősödő migrációs hullám, akkor Csehország, Lengyelország és Szlovákia kész segítséget nyújtani Magyarországnak határai megvédéséhez – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke a visegrádi országok EU-csúcs előtti brüsszeli egyeztetését követően, csütörtökön.

 • Ismét migránsok százai érték el a görög partokat

  Ismét migránsok százai érték el a görög partokat

  Továbbra sem apad a Görögországot érő migrációs hullám, az utóbbi egy napban legalább 474 menedékkérő érkezett a görög égei-tengeri szigetekre – közölte az athéni polgári védelmi minisztérium és parti őrség csütörtökön.