2019. december 10., kedd
Judit

Egyéb Sopron

Már a tavaszra készül a Pro Kultúra

Drón és Robotika Show, Bödőcs Tibor új estje, My Fair Lady-bemutató, WAMP design vásár és még sok egyéb program szerepel a Soproni Tavaszi Napok idei kínálatában.

A Haydn Filharmónia hangversenyével indul március 14-én Sopron nagy múltú kulturális fesztiválja, a Soproni Tavaszi Napok. Április közepéig tizennégy program, köztük könnyű- és komolyzenei koncertek, színházi előadások, gyerekprogramok és kuriózumok várják a közönséget a Liszt központban, valamint a Soproni Petőfi Színházban.


– Izgalmas és színes tavaszi fesztivált ajánlunk a közönség figyelmébe, a kezdetektől ez jellemzi a Soproni Tavaszi Napok koncepcióját. Minden műfajból szeretnénk megörvendeztetni a látogatókat – mondta el Horváth Zoltánné, a Pro Kultúra Sopron ügyvezető igazgatója. Hozzátette, a legkülönlegesebb program a kétnapos Drón és Robotika Show lesz; Budapest után Sopronban is bemutatkozik a jövő technológiáit felvonultató kiállítás, ahol az ipari robotika kiválóságai, valamint a legjobb hazai egyetemek és kutatólaborok is tiszteletüket teszik.
A fesztivál másik különlegességének ígérkezik a stílus és egészség jegyében megvalósuló Tavaszi Ét-Trend című rendezvény, ahol a világ- és Európa-bajnok aerobik-szakedző, Katus Attila, valamint a közismert stylist, Lakatos Márk segít a tavaszi megújulásban.

A Soproni Tavaszi Napokon új önálló esttel lép fel Bödőcs Tibor humorista, újra Sopronba érkezik az ország kedvenc design vására, a WAMP.
Színházi élményből sem lesz hiány: a Petőfi Színház előadásában a My Fair Ladyt láthatják a nézők, az Orlai Produkció pedig a Várj, míg sötét lesz és a Száll a kakukk fészkére című színműveket mutatja be Kovács Patríciával, Szabó Kimmel Tamással és Péterfy Borival a főbb szerepekben.


Neves előadók szerepelnek a zenei programokon: a Romantika című hangverseny szólistája Kelemen Barnabás lesz, akusztikus koncertet ad az Anna and the Barbies, a gyerekeket pedig a Hahó együttes várja.
A helyi művészek bemutatása szintén fontos része a fesztiválnak, így Borsodi Zsuzsa keramikus munkáival, a soproni szimfonikusokkal és a zeneiskola kiváló növendékeivel találkozhat a közönség.

A Soproni Tavaszi Napok rendezvényeire már válthatók jegyek. A részletes program elérhető a www.prokultura.hu oldalon.

Kapcsolódó Cikkek