2019. december 06., péntek
Miklós

Egyéb Békéscsaba

Marad a kupa Békéscsabán

Ha a tavalyi győzelem történelmi pillanat volt a BRSE életében, akkor az ideire új szót kell kitalálni, ugyanis ismét a csabai röplabdás lányok nyerték meg a Magyar Kupát.

Sok volt a hasonlóság az idei és a 2016-os Magyar Kupa-döntő között. Az ellenfél ismét a Vasas Óbuda csapata volt, akárcsak a tavalyi mérkőzésen, ismét nagyon sok szurkoló kísérte el kedvenc csapatát erre a sorsdöntő viadalra (idén közel 400 békéscsabai utazott el az Érd Arénába), és a meccs végén ismét a BRSE vihette haza a kupát.


Az eredményeket elnézve magabiztos győzelmet arattak a viharsarkiak, talán csak a második szettben volt egy kis bizonytalanság. Az első játszmát 25:15-re, a másodikat 25:21-re, míg a harmadikat 25:6-ra nyerték. Végig a kezükben tartották az irányítást, megérdemelt volt a győzelem.

Sasa Nedeljkovic, a Békéscsaba vezetőedzője és a játékosok is keményen dolgoztak a sikerért MTI Fotó: Lehoczky Péter

De szomorú pillanatok is követték a győzelmi mámort: ott állt a dobogó legmagasabb fokán az a Csengeri Petra, akinél december végén diagnosztizáltak olyan szintű gerincsérülést, ami miatt fel kell hagynia a legmagasabb szintű játékkal. A sportoló nyáron csatlakozott a bajnoki címvédő keretéhez, a klubnál hosszú távon számoltak vele, ezt mutatja a kétéves szerződés is. Petra fokozatosan épült be a csapatba, ahol Soós Niki sérülését követően kulcsszerep hárult rá. Derült égből villámcsapásként jött a december végi hír, hogy sérülése súlyos következményekkel is járhat. A klub igyekezett mindennemű segítséget megadni a játékosnak, de a diagnózison sajnos nem lehetett változtatni, így a felek közös megegyezéssel szerződést bontottak – olvasható az egyesület honlapján.


Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.