2019. december 14., szombat
Szilárda

Egyéb Veszprém

Marguc: pokolból a mennyországba

Fél évvel a franciaországi vb előtt még a visszavonuláson törte a fejét, most vb-bronzérmesnek mondhatja magát a Telekom Veszprém szlovén szélsője, aki korántsem temetné klubcsapata idei szezonját.

A januári, franciaországi kézilabda-világbajnokságot követően két veszprémi játékos térhetett vissza éremmel klubjához. A Gasper Marguccal és Blaz Blagotinsekkel felálló szlovén válogatott nyolcgólos hátrányból állt fel Horvátország ellen a bronzmeccsen, megkaparintva ezzel a világ harmadik legjobb csapatának járó címet.


A huszonhat éves játékos rövid időn belül átélte a kézilabda legpokolibb és legfelemelőbb oldalát is. A múlt évben a Bajnokok Ligája kölni döntőjében kilencgólos előnyről bukott a Veszprémmel. A válogatott színeiben viszont nyolcgólos hátrányból visszakapaszkodva állhatott dobogóra a vb-n. Marguc több párhuzamot is felfedezni vélt a két mérkőzés között.

– Nyilvánvalóan teljesen másképp éltem meg a két szituációt, hiszen egyszer győztesként, máskor pedig vesztesként hagytam el a pályát. Úgy vélem, a sport egyszerűen magában hordozza az ilyen bukásokat és felemelkedéseket. Sportolóként pedig nincs fegyverünk ez ellen. Kölnben akármihez nyúltunk az utolsó tizenöt percben, az nem működött. Hiába volt mögötte akarat, egyszerűen nem ment a csapatnak, s az ekkora előny elvesztését nem tudtuk feldolgozni kellő időben – emlékezett vissza a Kielce elleni vereségre, majd rátért a horvátok elleni bravúrra is.

– A válogatottal az utolsó tíz percben minden úgy alakult, ahogy mi szerettük volna. Öt gólra felzárkózva elhittük, hogy megnyerhetjük a meccset, és így is lett – tette hozzá Marguc, aki vb-sikerével kárpótolva érzi magát a kihagyott riói olimpia miatt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.