EUR: 330,77 Ft
CHF: 301,77 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Belföld

Mecset lesz Zuglóban a wellnessközpontból

Budapesten, pontosabban Zuglóban alakít ki egy mecsetet tagjai számára a Magyar Iszlám Közösség. A most vásárolt épület külsőségekben nem, ám beltéri kialakításában a klasszikus mecseteket idézi majd. Mint Bolek Zoltán, a Magyar Iszlám Közösség vezetője a Lokálnak elmondta: március végére szeretnének elkészülni a munkálatokkal.

Mecsetet építhet Budapesten a Magyar Iszlám Közösség, amely már meg is vásárolt ehhez egy zuglói ingatlant – adta hírül az atv.hu. Kovács Miklós Ahmed imám mindezt egy prédikációjában osztotta meg a hívekkel még januárban.


Budapest, 2016. március 30. Bolek Zoltán, a Magyar Iszlám Közösség elnöke 2016. március 30-án a budapesti Hotel Aquincumban, a közösség rendezvényén, amelyen a századik évfordulóját ünnepelték annak, hogy az iszlám törvényesen elismert vallás lett Magyarországon. MTI Fotó: Marjai János

Bolek Zoltán, a Magyar Iszlám Közösség elnöke 2016. március 30-án a budapesti Hotel Aquincumban, a közösség rendezvényén, amelyen a századik évfordulóját ünnepelték annak, hogy az iszlám törvényesen elismert vallás lett Magyarországon.
MTI Fotó: Marjai János

– Nálunk, Nyugaton a mecset egyben egy kulturális központ is – mondta Kovács, aki szerint szükség van arra, hogy a muszlimok támogassák ennek a mecsetnek a létrehozását, ugyanis itt találkozhatnak és eszmét cserélhetnek egymással.

Fotó:Mészáros Diána

Fotó: Mészáros Diána

A Lokál megkereste a Magyar Iszlám Közösség vezetőjét, aki szerint „médiacirkusz” kezd kialakulni és mindenki mecsetépítésről beszél már, ami szerinte nem igaz.


– Mi egy kész épületet vásároltunk Zuglóban, amely külsőleg egyáltalán nem emlékeztet egy mecsetre és nem is fogjuk olyanná tenni, csupán belsőleg – mondta a Lokálnak Bolek Zoltán, aki hozzátette, hogy ők is magyar emberek, a magyar kultúrát képviselik, csak más a vallásuk, amit ezen a nyilvános helyen szeretnének gyakorolni, így senkinek nincs félnivalója tőlük.

Bolek úgy számol, hogy március 31-re, az iszlám törvény 100 éves születésnapjára elkészülhetnek a munkálatokkal és megnyílhat a kulturális központ és a Durics Hilmi Huszein Mecset.

Kapcsolódó Cikkek

 • Már nem érdekli a 3-as metró Karácsonyt

  Már nem érdekli a 3-as metró Karácsonyt

  Bár korábban még tüntettek és aláírást is gyűjtöttek a 3-as metró felújításáért, most Karácsony Gergely főpolgármester szerint lehet, hogy nem is lett volna fontos felújítani a korábban folyamatosan leálló és kigyulladó vonalat.

 • Orbán: Isten óvja Japánt és a magyarokat!

  Orbán: Isten óvja Japánt és a magyarokat!

  Orbán Viktor miniszterelnök Japánba utazott, ahol megnyitotta a Kincsek Budapestről: európai és magyar mesterművek a budapesti Szépművészeti Múzeumból és a Magyar Nemzeti Galériából című tárlatot a tokiói Szépművészeti Múzeumban.

 • Zaklatással vádolják Gyurcsány jobbkezét

  Zaklatással vádolják Gyurcsány jobbkezét

   Zaklatással vádolta meg egy ismert zenész Gréczy Zsolt DK-s politikust, amit nyílt levélben közölt a közösségi oldalán. Gréczy állítólag évek óta zaklatja a népszerű dobos, Zsoldos Dedy párját, aki egy gyermek édesanyja.