EUR: 330,78 Ft
CHF: 301,73 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Külföld

Megkerültek a spanyol Goya-díj átadóünnepségéről ellopott ékszerek

Megkerült az a mintegy 30 ezer euró (9 millió forint) értékű ékszer, amelyet a múlt hétvégén loptak el a spanyol filmakadémia díjkiosztó gálája után az eseménynek helyt adó Madrid Marriott Auditorium Hotelből – közölte a spanyol sajtó rendőrségi forrásokra hivatkozva pénteken.

Az értesülések szerint az ékszertolvaj a gálaműsor világításért felelős cég egyik alkalmazottja volt, aki csütörtök este önként jelentkezett az egyik madridi rendőrkapitányságon és visszaadta az ellopott ékszereket.


Az 50 éves férfi vallomásában elmondta, hogy nyitva volt az ajtaja annak a hotelszobának, ahol a gála szereplői, valamint a meghívott filmcsillagok számára biztosított ruhákat, ékszereket, és kiegészítőket tartották.

A szobában talált ékszerekről – két óra, egy gyűrű, négy pár mandzsettagomb és néhány fülbevaló – azt gondolta, hogy nem valódiak, hanem bizsuk, és állítása szerint “emlékként” vitte el őket.

Amikor megtudta, hogy a neves Suárez márka darabjairól van szó, a rendőrségre ment, hogy visszaadja azokat – részletezte a sajtó a férfi vallomását.

A spanyol büntetőtörvénykönyv szerint lopás miatt hat és tizennyolc hónap közötti börtönbüntetés szabható ki 400 eurót meghaladó érték felett.

A férfi esetében enyhítő körülménynek számít, hogy büntetlen előéletű és önként jelentkezett a rendőrségen.

A spanyol filmvilág legfontosabb elismerését, a Goya-díjat 31. alkalommal adták át múlt szombat éjjel. Az ünnepséget ötödször rendezték a Marriott Auditoriumban.

Az ékszerek eltűnését csak hétfőn reggel fedezték fel, amikor azokat vissza kellett volna adni a cégnek, amely kölcsönözte. Az értékeket nem őrizték széfben, és semmilyen különleges, megelőző biztonsági intézkedést nem tettek a védelmükért.

Kapcsolódó Cikkek