2019. december 06., péntek
Miklós

Belföld Eger

Meglepő lelet

Az egri várban mindig történik valami, ezt már megszokhattuk. Most azonban nem a várban, hanem a várról kerültek elő olyan, az 1700-as évek elején készült dokumentumok, amelyek a városról is adnak egy eddig ismeretlen képet. Érdekesség, hogy akkoriban nem csak a mostani minaret (képünkön) állt Egerben, hanem még legalább hat-hét imahely. A Bécsben talált leletről Berecz Mátyás, a Dobó István Vármúzeum igazgatója mesélt a Lokál Extrának.

Eger, 2016. szeptember 13.
Az egri minaret Egerben a Knézich Károly utca 4. sz alatt. A torony 40 méter magas, 1596 körül épült, csúcsa 1896-ból való. Az erkélyre 97 csigalépcső vezet fel, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. A minaret a XVI. századi török építészet ma is álló legészakibb emléke.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Már nem érdekli a 3-as metró Karácsonyt

  Már nem érdekli a 3-as metró Karácsonyt

  Bár korábban még tüntettek és aláírást is gyűjtöttek a 3-as metró felújításáért, most Karácsony Gergely főpolgármester szerint lehet, hogy nem is lett volna fontos felújítani a korábban folyamatosan leálló és kigyulladó vonalat.

 • Zaklatással vádolják Gyurcsány jobbkezét

  Zaklatással vádolják Gyurcsány jobbkezét

   Zaklatással vádolta meg egy ismert zenész Gréczy Zsolt DK-s politikust, amit nyílt levélben közölt a közösségi oldalán. Gréczy állítólag évek óta zaklatja a népszerű dobos, Zsoldos Dedy párját, aki egy gyermek édesanyja.

 • Orbán: Isten óvja Japánt és a magyarokat!

  Orbán: Isten óvja Japánt és a magyarokat!

  Orbán Viktor miniszterelnök Japánba utazott, ahol megnyitotta a Kincsek Budapestről: európai és magyar mesterművek a budapesti Szépművészeti Múzeumból és a Magyar Nemzeti Galériából című tárlatot a tokiói Szépművészeti Múzeumban.