2019. december 06., péntek
Miklós

Extra Veszprém

Megyénk legjobb sportolóit díjazták

A Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Sportszövetség péntek délután tartotta hagyományos díjátadó gáláját a Megyeházán.

A több évtizedes sportszolgálat elismeréseként járó Tüskés Endre-díjakat a természetjárásban ötven éve tevékenykedő Király István, a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség egykori aktívája, Tiba András, valamint a Veszprém Megyei Sportlövő Szövetséget közel húsz évig vezető Varjas József kapta.


Fenyvesi Zoltán, Tombor Csaba, Szita Zoltán és Kozmann György (fotó: Domján Attila)

Fenyvesi Zoltán, Tombor Csaba, Szita Zoltán és Kozmann György (fotó: Domján Attila)

A Veszprém Megye Legjobb Sportolója díjat a felnőttek mezőnyében Kéri Bianka, a VEDAC futója, valamint az ötkarikás játékokon csapatban bronzérmet szerző Rédli András (Sz-L Bau Balaton Vívóklub) érdemelte ki.

Ugyanezt a díjat minden korcsoportban kiosztották: gyermek kategóriában Gaál Zsóka, a Tapolcai Városi SE sakkozója, Bálint Benedek, a Veszprémi Honvéd SE tájfutója vehette át; a serdülők korcsoportjában Gombás Petra, a VEDAC kalapácsvetője és Kerner Martin, a Herendi Modellező SE sportolója; az ifjúságiak között Renkó Evelin, a VEDAC atlétája és Szita Zoltán, a Telekom Veszprém kézilabdázója; a juniorok között Érdi Mária, a Tihanyi Hajós Egylet vitorlázója, valamint Rasovszky Kristóf, a Balaton Úszó Klub kiválósága; szeniorként két VEDAC-os atléta, Gosztolai Mária és Noé József kapta. Csapat kategóriában a Telekom Veszprém kézilabdacsapat zárt az élen.


A speciális sportok versenyzőit is díjazták: Barad Edina, a várpalotai Bartos Sándor Általános Iskola tanulója asztaliteniszben; iskolatársa, Csere Adrienn pedig magasugrásban; Orsós Szilvia, a tapolcai Szász Márton Általános Iskola tanulója távolugrásban; Takács Szimonetta, a Bárczi Gusztáv Általános Iskola diákja magasugrásban elért eredményei alapján lett a megye legjobbja. Szabó László a fogyatékosok diáksportjáért díj arany fokozatát vehette át.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fölszállott a páva – Mostantól a nézők is szavazhatnak

    Fölszállott a páva – Mostantól a nézők is szavazhatnak

    Péntek este az első középdöntővel folytatódik a Fölszállott a páva gyermekévadának élő műsora a Duna Televízión. Magyarország egyetlen néptáncos és népzenei tehetségkutatójában most is négy kategóriában mutatja meg tudását a korábban továbbjutott 12 produkció, akik közül a december 20-ai döntőbe a zsűri  juttatja tovább a legjobb négy produkciót.

  • Rekordot döntött A Dal 2020

    Rekordot döntött A Dal 2020

    A magyar könnyűzene letette a voksát, minden eddiginél több, 559 nevezés érkezett A Dal 2020 pályázati felhívására. A hatalmas érdeklődés és a jelentkezők száma is azt mutatja, hogy a műsor készítői jó döntést hoztak azzal, hogy jövőre az Eurovíziós indulás helyett közvetlenül a magyar dalokat, tehetségeket, értékteremtő produkciókat támogatják.