EUR: 330,73 Ft
CHF: 301,75 Ft
2019. december 05., csütörtök
Vilma

Egyéb Szekszárd

Méhnyakrák: már nem kell belehalni

Idén január 22–28. között, tizenegyedik alkalommal rendezték meg az európai méhnyakrák-megelőzési hetet. A nemzetközi kezdeményezés legfőbb célja felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy ma már egyetlen nőnek sem kellene méhnyakrákban meghalnia, hiszen ez a rosszindulatú daganatos betegség védőoltással és rendszeres szűréssel megelőzhető.

Szekszárdon hatodik osztályos diákok és pedagógusok, szülők számára tartott tájékoztatót az európai méhnyakrák-megelőzési hét célkitűzéséhez csatlakozva a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya. Az egykori ÁNTSZ-székház földszinti előadótermébe a Babits Mihály, a Baka István és a Dienes Valéria általános iskolából érkeztek diákok. Szili Lívia egészségfejlesztő szakértő előadásában a betegség biológiai hátterét vázolta fel, Fábián Szabina járványügyi szakügyintéző pedig főként a HPV-védőoltásról beszélt, Nyéki István szűrési koordinátor pedig a rendszeres szűrés fontosságát hangsúlyozta.


– Az orvostudomány mai állása szerint méhnyakrák miatt senkinek nem kellene meghalnia, védőoltással és rendszeres szűréssel ez megelőzhető – mondta többek között Szili Lívia.

Az előadásokat mintegy hatvan diák hallgatta, természetesen lányok, akik abba a korosztályba tartoznak, amikor a védőoltást célszerű beadni, ami nekik ráadásul ingyenes.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.