2019. december 11., szerda
Árpád, Árpádina

Sport

Micsoda fordítás!

A magyar férfi vízilabda-válogatott az első negyedben összeszedett ötgólos hátrányát ledolgozva 9-7-re legyőzte az olimpiai ezüstérmes horvát csapatot a 11. Volvo Kupáért kiírt férfitorna vasárnapi zárómérkőzésén, a Tüskecsarnok uszodájában, és ezzel a második helyen zárt.

A horvátokat láthatóan motiválta, hogy a délelőtti mérkőzésen kiderült: hatgólos sikerre van szükségük a tornagyőzelemhez. A kezdés után elképesztő lendülettel gázoltak át a magyar válogatotton, amelyből ezen a mérkőzésen a jövő heti Bajnokok Ligája-küzdelmek miatt hiányoztak az egri kerettagok, azaz Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert és Kovács Gergő.


Az olimpiai ezüstérmes horvátok kedvük szerint harcolták ki a kiállításokat, az első negyedben pedig csak az utolsó, szám szerint hetedik emberfórjukat hibázták el. Az egyetlen magyar gólt Kovács Péter szerezte.

A rendkívüli egyoldalú első negyedet követően feljavult a magyar védekezés, és támadásban is volt egy-egy szép megoldás, így négygólosra csökkent a különbség a nagyszünetre.


A harmadik felvonásban tovább zárkózott fel a magyar csapat, amiben a kapus Decker Attilának volt a legnagyobb szerepe, hiszen számos fantasztikus védést mutatott be.

A negyed elején Mezei Tamás harcolt ki ötméterest, amelyet Manhercz Krisztián értékesített. A kapuban Decker továbbra is remekelt, és meccsben tartotta az együttest. Két perccel a vége előtt emberelőnybe került a csapat, a végletekig kijátszott fórt Tóth Márton értékesítette, ezzel először vezetett a magyar válogatott. A túloldalon is jött az előny, de Mislav Vrlic bombája kijött a kapufáról. Az ellentámadás végén Mezei újabb ötöst harcolt ki – még az indulatok is elszabadultak kicsit –, a büntetőt pedig Vámos Márton belőtte, és ezzel eldöntötte a mérkőzést.

Märcz Tamás szövetségi kapitány a találkozót követően az M4 Sportnak elmondta, elégedett a játékosok hozzáállásával, hiszen ilyen hitre van szüksége minden olyan vízilabdázónak, aki a magyar válogatottat képviseli.

 

Eredmény:

Magyarország–Horvátország 9-7 (1-6, 2-1, 3-0, 3-0)

Budapest, 2017. február 12.
Fülöp Bence (b, fehér) és a horvát Luka Loncar a férfi vízilabda Volvo Kupa Magyarország – Horvátország mérkőzésén a fővárosi Tüske Uszodakomplexumban 2017. február 12-én. A magyar válogatott 9-7-re legyőzte az olimpiai ezüstérmes horvátokat, így a második helyen végzett.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó Cikkek